Mi a véleményetek az angol cocker spánielről?
Nekem is van egy:D
Aranybarna színű:D
Nagyon aranyos kutya, és egyáltalán nem harapós még sohasem harapott meg senkit.Morogni azt szokott de csak játékból.
Engedelmes is .
Nekem van egy. Nagyon imádnivaló. Ugat, ha kell, ha valami furát hall, vagy idegen jön be. Nem harap, szereti a szomszéd gyereket. Viszont elég aktív, szeret játszani, labda után rohangálni. Ha kölyökkora óta rendesen nevelik, semmi probléma vele. Kicsit makacs, duzzigós. Ha épp nem érek rá vele játszani, akkor lefekszik, úgy, hogy lássam, és kikerekedett szemmel néz, úgy, hogy még bűntudatot is keltsen bennem, amiért nem vele foglalkozok. :) 4 hónapos korára minden alapvető dolgot megtanult/ ül, fekszik stb. Nagyon hamar szobatiszta lett.
Holnap megyek a másikért, ő megint egy picúr, 10 hetes. :) Ő arany lesz, aki itt van fekete.
Szerintem jó választás, csak, ha valamit nem szabad, akkor rá kell szólni, mert képes kétszer is megpróbálni valamit. Nálunk az ágyra akart feljönni, egy párszor el kellett neki mondani, hogy oda nem szabad, mostmár tudja. Ez minden kutyával így van.
én is mindig ilyet akartam, de végül westie-m lett.
nekem azért nem ajánlották, mert h hosszú a füle, és sok minden pl. toklász nagyon könnyen beleakad.
egyik ismerősünknek folyamatosan hordania kellett szegényt dokihoz a füle miatt:(
Szia!
Én ugyan nem értek a spánielekhez,ezért a kérdésed másik felére válaszolnék.
Ha a párod rendesen tanítja,foglalkozik vele,és emellett,amikor ott vagy te is foglalkozol,akkor elviekben hallgatnia kéne rád.
Egy normális idegrendszerű kutya nem támadja meg azt az embert,akit kiskorától kezdve jól ismer,hiszen sokat lát.
Deha elmentek kutyaiskolába vele,akkor ott nyugodtan lehet egyszer nálad,egyszer a párodnál a kutya.
Mi amikor összeköltöztünk a párommal,az egyik kutyám már 7 éves,a másik 3 volt.Én tanítottam őket,de teljes mértékben halgatnak rá is. Pedig előtte nem sokat találoztak.Ennek ellenére jobban szótfogadnak neki,mint a család bármely másik tagjának,akikkel eddig éltek együtt
Hát, én is beleszerettem a spánielbe anno 10 éve, mert gyönyörű kutya, DE:az egész lakás kutyaszőrös volt, állandóan.Nem tudtuk egyedül hagyni, mert szétszedte a lakást, borzasztóan nehezen lett szobatiszta, azóta is, azelőtt is volt kutyánk, de egyszerűen 1 évnél tovább nem bírtuk, elajándékoztuk nagyon jó helyre, imádták, udvar, kert volt, de be is mehetett, náluk meg állandóan szökött.
Szóval, lehet, hogy mi csináltunk valamit rosszul, de nekem többet nem kellene.Volt már skót juhászunk, most 2 tacskóval élünk, de összességében nem csináltak tizedannyi gondot sem, mint az a spani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!