Rottweilert 72 nm-es lakásba lehet tartani?
Nekem rotim van,ha halgatsz rám,nem viszel panelba ilyen kutyát.
Ha nem halgatsz rám mindegy mit írok.
Ez a fajta nem panelba való,elég ha csak megnézed a járásmódját,ügető járás jellemzi ezt a fajtát,ami a mozgásigényét is tükrözi valamelyest.
De ez a te döntèsed!
8#
Ezt a kutya mondta neked?:)
Nekem is rotim van. Kinti - benti kutya. Én őt reggel csak az udvarra szoktam kiengedni, de minden délután megyünk sétálni.
Sajnos mivel te panelba tartanád ahogy leírtad, az kevés mozgás lenne egy ilyen kutyának.
Ha mindenképp rotit szeretnél, próbálj több szabadidőt csinálni. :)
Ez tényleg nagyon kevés. Legalább 2x1,5-2 órára vidd le, s esetleg egy plusz 10-15 percre.
Egyre több ismerőstől hallom, hogy lakás-kutyáját csak 2x viszi le naponta, de akkor tényleg hosszabb, 1-2 órára. Az ebek pedig beállnak erre. Pl. barátnőm 2 gordonnal él lakásban. Reggel 1 óra lakótelepen séta-labdázás, este 1,5-2 óra Duna-partozás. A kutyáknak bőven elég :) 11 órát vannak egyedül nap közben, evidens, hogy 3. séta időben se fér bele.
Rotinak is ennyi kell kb. Fontos, hogy szabadon, póráz nélkül is minden nap tudjon mozogni sokat.
Az se mindegy, hogy mit takar az 1 óra séta. Csak lassú menetben szimatolás vajmi kevés...de tempós gyaloglás vagy póráz nélküli játék-futtatás már kiadósnak számít :)
Gondolom első kutya lenne...kutyaovi, suli is erősen ajánlott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!