Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyapelenka tényleg hasznos?

A kutyapelenka tényleg hasznos?

Figyelt kérdés
Én arra gondolok amit le kell teríteni a földre és arra pisil a kiskutya!Hogyan lehet rászoktatni?Vagy ha megszokja utána nem lesz gond a szobatisztaságra szoktatással amikor majd már ki lehet vinni?
2010. márc. 31. 11:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%

nem. egyrészt mert drága és elég rövid életű. Én ezért untam meg és inkább vettem a tesco-ban egy nagy méretű mintás viledát és mosom.

Olcsóbb, hosszabb életű és a célnak megfelel.

Mindig evés és ivás után várható eredmény ezért evés után rárakod a viledára és vagy sikerül vagy nem. Ha máshová sikerült kicsit de nem durván szidod és megmutatot neki hova kellett volna.

2010. márc. 31. 12:40
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszim,mindent kifogok próbálni!:)Van már egy kutyánk és bizony ő amikor kicsi volt mindenhol szétrakta a lábát és már pisilt is!Ezt a pelusos dolgot nem rég hallottam ezért is érdekelt a dolog hogy tényleg bevált-e valakinek!:)
2010. márc. 31. 12:41
 13/22 anonim ***** válasza:
63%
na de képzeld el, nekünk pl. szőnyegpadlónk van... azt meg baromi nehéz lenne naponta többször domestos-ozni.. mi ezért használtunk pelusokat + lehet kapni egy spray-t, amivel a szőnyeget lehet tisztítani + amikor már szobatiszta volt, az egészet 2x végigpucoltunk bérelhető szőnyegtisztító géppel. Nem semmi munka volt.
2010. márc. 31. 12:42
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

Jó de nem is Neked írtam , hanem a kérdezőnek:)

elhiszem, h nem semmi volt:DD

na mindegy, kinek mi válik be, az én kutyám tuti szétszedte volna mindig, meg zavarta volna csak pisilés közben.

a papírral semmi gond nem volt. 4 hónaposan már javában szobatiszta volt.

hm:)de jó is visszagondolni rá:)mármint nem arra, h napi 21x kellett lemennem vele :D áh..milyen hamar felnőnek..^^

2010. márc. 31. 12:46
 15/22 Akiteki ***** válasza:
85%

Sosem használtam sem újságpapírt, sem pelenkát.

6 kölyökkutyát neveltem lakásban. (nem egyszerre :))

Valahogy nem vagyok híve, hogy rászoktassam a kutyát, hogy a lakásban pisiljen, utána meg azon szörnyülködjek, hogy még nem szobatiszta.

2010. márc. 31. 12:48
 16/22 anonim ***** válasza:
48%

Nekünk 2 hete van lakásba a kutya, még nem vihetjük ki mert még egy oltást meg kell hogy kapjon.

A pelenkát néha használja néha nem :)

Szerintem jó dolog, lehet valamit rosszul csináltunk, de 10-ből 5-ször nem a pelenkára pisil(t) :)

2010. márc. 31. 13:09
 17/22 anonim ***** válasza:
60%

szia! szerintem roppant praktikus a kutyapelus, nem zörög, velszívja a nedvességet, nekem egyik kölyök kutyám sem akarta szétcincálni, ellentétben az újságpapírral, ami zörgött, nem tapadt a földhöz... sokkal macerásabb... van helyreszoktató spray is a fressbe, picit fújsz a pelusra, és nagyon szivesen pisilnek rá, megoldás lehet az is, ha pisil, és a pelusra itatsz fel belőle egy picit, a helyét feltakaritod, a kiskutyi meg beazonosítja és oda intézi a dolgát.. valamelyik kiskutyával könnyebb, valamelyikkel nehezebb...de előbb utóbb ráéreznek, addig teregeted. én úgy csináltam, amikor rossz helyre pisilt tapsoltam egyet, abbahagyta, felkaptam, ráraktam a pelusra, amíg nem pisilt, rajta tartottam, utána nagyon megdicsértem... amikor már le tudtunk menni, a pelust felszedtem, felmostam a helyét, figyeltem a kutyát, mikor kereste, elindultunk lefele:))) lenn amikor sikerült, nagyon nagy dicséret, újjongás:D gyorsan megszokta, mért megyünk le, semmi gond nem volt az átszoktatással egyik kiskutyánál sem(mára már nagyok)

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__546238-kerdes..

itt találsz alternatív megoldásokat:D

2010. márc. 31. 13:39
 18/22 anonim ***** válasza:
84%
Én papírra szoktattam a kutyámat,és már 4 hónapos,és még mindig nem szobatiszta,elcsesztem ezzel a kutyapelenka dologgal nagyon,hiába hordom ki pisilni renszeresen,hiába vittem ki a papírt az udvarra,még mindig a pelus helyére pisil a lakásban:S Nem érdemes pelusra szoktatni szerintem...Nehogy te is így járj!
2010. márc. 31. 13:40
 19/22 anonim ***** válasza:
60%

Nekünk nagyon bevált a pelus, mert nem ereszti át a pisit, besziv mindent.

lehet kapni a gyógyszertárban is ilyet, több méretben van, TENA PELENKAALÁTÉT. Lehet, hogy nem pontosan mondtam a nevét, de én mindig igy kértem és megértették mire gondolok :))

(sokkal olcsóbb, mint ami kifejezetten kutyáknak való és azt hiszem 16-os kiszerelésben van.)

40szer60-as méretet vettem mindig(60-70forint)

2010. márc. 31. 16:48
 20/22 anonim ***** válasza:
68%
Nekünk sem volt se papír, se pelenka.ha még nincs meg minden oltása(de gondolom a parvo már igen azt hat hetesen illik még a tenyésztőnél megkapnia), akkor is leviheted, kevés kutya által látogatott helyre, kicsi az esély, hogy bármit összeszed.Mi egyből kiszoktattuk két hétig mindig itthon volt valaki(úgy időzítettük az elhozatalát), állandóan lerohangáltunk vele, nagyon hamar megszokta, hogy a lakásban sehová sem szabad, sőt, a lépcsőházban sem, jelölni se.3,5-4 hónapos korra a legtöbb kutya megtanulja, az nem sok idő, ha mondjuk 10 hetesen hozod el.Addig meg takarítottunk, de túl sokat nem kellett.Általában nehéz átszokatni, a kutya nem érti, hogy eddig lehetett bent, most meg már nem.
2010. ápr. 1. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!