A kutyám levert, éjjel hányt, lehet stressztől?
Figyelt kérdés
2 napja költöztünk kertes házba, a kutya nagyon rosszul viselte a költözést, végig a lépcsőházban ült. Ha meg az új házban hagytuk, akkor meg rombolt (sose csinált még ilyet). Költözködés óta a kutyának megy a hasa, először azt hittem ő is ideges, mert sajnos minket szorított a határidő, úgyhogy elég idegesek voltunk, a kutyával sem tudtunk annyit törődni. Ma éjjel nagyon büdöset hányt. Sajnos a kertben találtam macska kakit, bejárnak folyamatosan, a kutyám meg megeszi (4 hónapos, leszoktatás folyamatban). Ma nagyon levert, egész nap alszik, reggel kicsit kiment megnézte a szomszéd kutyát, aztán jöttünk is vissza a házba (inkabb benti kutya mint kinti). Természetesen, ahogy hazaér a férjem a munkaból (3 órakor) azonnal rohanunk az orvoshoz, akkor nyit a rendelő is. De addig is tudnátok valami tippet adni, hogy jobban érezze magát? Minden oltása megvan. Inni sem hajlandó, 2 kanál vizet tudtam beletukmálni.2016. febr. 19. 11:46
1/5 anonim válasza:
Ez nem a stressz, inkább betegség. Míg dokihoz juttok, addig is próbáld itatni időnként. Enni nem kell adni. neki.
2/5 anonim válasza:
FÉREGHAJTÁS SZOKOTT LENNI ÉVENTE MIN 2X DE INKÁBB 3 HAVONTA? Egy állatrol van szo nem egy emberrol aki stresszel konyorgom
3/5 anonim válasza:
Nagyon tévedsz utolsó. Az állatok ugyanúgy tudnak stresszelni, mint az emberek, sőt ugyanúgy frontérzékenyek is lehetnek.
4/5 A kérdező kommentje:
Kedves 2.! 4 hónapos a kutya, oltásoknál mindig féreghajtózunk is, szóval 1 hónapja volt féreghajtás. Amúgy már jobban van, játszott is az udvaron, szigorúan felügyelettel. Evett egy kicsit, sajna későn láttam, hogy ne adjak neki. Majd a doki megmondja délután mi a helyzet. Csak eléggé meg voltam ijedve, mert nagyon rossz bőrben volt szegény. Amúgy a kutya frontérzékenységet tapasztalom, és egyértelmű, hogy az idegességet is át tudja venni. A másik, hogy lehet a macskákat leszoktatni arról, hogy hozzánk járjanak sz@rni?
2016. febr. 19. 12:32
5/5 anonim válasza:
Hát szerintem nem nagyon van igazán jó módszer, amivel kíméletesen lehet a macskákat elüldözni..de lehet próbálkozni, előbb utóbb valami biztosan beválik.
Pl vannak különböző ultrahangos készülékek (amik véleményem szerint nem valami jók, mert vagy nem érnek semmit, vagy a kutyát is zavarják..). Van sok spray, aminek a szaga elméletileg távol tartja a macskákat. Meg van egy csomó recept a neten, hogy hogyan lehet házilag kotyvasztani valami cuccot, amit utál a macska.
De szerintem a legjobb: ha a kutya nem macskabarát, néha ki kell engedni "járőrözni". Ha a macskák érzik a szagát, meg párszor elkergeti őket, előbb-utóbb elszoknak máshova (nekünk is így volt, a környéken sok macska van de a mi kertünkbe nem jön egyik sem már régóta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!