8 hónapos yorkim amióta tüzel, nappal szobatiszta, éjjel viszont többször bepisil, és időnként bekakil. Mit csináljak?
Annyit rontottál el, hogy nem ivartalaníttattad időben. A hormonok sajnos néha megborítják a kutyát, esetetekben úgy tűnik, hogy ilyen formában. És ha ilyen hormonterhelés neki a tüzelés, akkor én komolyan elgondolkodnék az ivartalanításon. vélhetően akkor az egyéb szerveinek is nagy terhelés a dolog, valószínűbb, hogy előbb-utóbb elkap valami kórságot (méhgyulladás, daganat), azt meg szerintem nem akarod megvárni.
Mondjuk azt azért hozzátenném, hogy tüzelő szukával nem illik társaságba járni. Eldugott helyekre menjetek vele, ahol nincs más kutya, neki is kisebb stressz, meg a szomszédságnak is.
Az én kutyám is ivartalanított, ráadásul szuka, mégis bekattan a tüzelő szukáktól.
Szerintem amúgy ezzel semmit nem tudsz csinálni, meg kell várni, amíg elmúlik. Valószínűleg csak a hormonok tehetnek róla, azt meg nem tudod kiiktatni. Vehetsz egy szobakennelt, hogy ne a lakásban szanaszét ürítsen, meg hátha akkor meggondolja kétszer is, hogy maga alá szeretne-e csinálni, de erre a maradék egy-két hétre ez kicsit indokolatlan kiadásnak tűnik.
Amúgy pl. két tüzelő szuka is zavarhatja egymást annyira, hogy aztán hülyébben viselkedjen a kutya a kelleténél. Meg ilyenkor azért csak érzi a kutya, hogy mi van, hajtja a vére, és az is stressz lehet neki, hogy ott van egy csomó kutya, aztán mégsem történik semmi. Szóval tényleg próbáld meg hanyagolni a társaságot, nagyon alapvető illemszabály, és ezer okból kifolyólag logikus. Nyilván ti is ott sétáltattok, ahol a környékbeli többi kutyás, eleve nem etikus szanaszét hagyni a tüzelő kutya szagát, hogy a többi meghülyüljön tőle. Szóval ne, tényleg, keressetek eldugott hátsó utcákat, ahol nem jár senki, és a kutya is le tud nyugodni.
Ettől éppen nem biztos, hogy megoldódik a probléma (bár amúgy előfordulhat), de legalább nem idegeled fel a környék összes kankutyáját meg a gazdáikat, ugye... Mert az "odébb menés" lószar ám a kutyák orrának, mikor az a kan már a kapun kilépéskor érezte, hogy tüzelő szuka van a környéken. Aztán még meg is látja... Nem kell ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!