Yorkshire terrier mellé rottweiler? (bővebben lent)
Ahhoz hogy jó "testőrkutya" legyen ahhoz eléggé vérmes a fajta,de csak ezért tartani nem érdemes,mert könnyen átfordulhat a dolog és a kicsit is megcsócsálja ,ha az pattog,vagy éppen állandóan lesni kell melyik másik kutyának akar nekimenni a rotid.
Vegyél egy gázsprayt vagy egy riasztópisztolyt,az bőven elég a támadó kutyák ellen és nem kell sem etetni sem tanítani ,sem lecibálni a másik kutyáról.
Nálunk roti-cica van. Én úgy oldom meg, hogy a cicát a kutya védje, és ne rivalizáljon vele.
Próbálok a kutyával többet foglalkozni (persze úgy hogy a cica ne lássa), nehogy tényleg egyszer baj legyen. Persze amikor a kutya nincs jelen, akkor a cicát szeretgetem jobban. A roti amúgy eléggé gondoskodó fajta, így neked szerez örömet ha a kicsit "pátyolgatja".
Persze nem szabad hagyni, hogy a kisebb visszaéljen vele.
"enyém is poráz nélkül volt és ő ment oda"
Hát talán előbb akkor neveld meg a kiskutyádat, az lesz a megoldás. Ne érts félre, nem vagyok álszent, én is elengedem az enyémet, hadd futkosson, de ha látom, hogy jönnek szembe kutyával, akkor rászólok, hogy "HAGYD" és akkor nem megy oda. A kutyák ok nélkül a legritkább esetben támadnak, de ha odamegy ingerelni őket egy neveletlen kis vakarcs, annak bizony odakapnak.
Attól még vehetsz "testőrkutyát" de első dolgod a kicsi megnevelése legyen, már csak azért is, hogy ne hozd a nagyot olyan helyzetbe, hogy szükségtelenül harccolnia kelljen a másikért.
A kölyök rotihoz ugyan úgy be fognak nyúlkálni, tán még ki is lopják a kertből hogy aztán harcoltatni vigyék. Nem lebeszélni akarlak, de azért gondold át ezt a dolgot...
A kutyádat NEKED kell megvédened elsősorban, nem egy másik kutyának. Neked kell odafigyelni és cselekedned, mielőtt elengeded mindig nézz alaposan szét. Oké, elfordul tényleg hogy a semmiből rohan elő az idegbeteg kutya, na de ha most ott lett volna egy roti akkor mi történik? A roti meg a bullterrier jól összemarják egymást, aztán még a bullos gazdi kezd el picsogni meg feljelentéssel fenyegetőzni meg hogy fizesd ki az állatorvosi számlát, és megsérül a te kutyád is. Előrébb vagy bármivel is? Szerintem nem.
Ha meg tudod hogy vannak cigós környékek, hát ne menj arra... Meg nem nézni kell és hagyni hogy körbeálljanak, hanem menni tovább, vagy gázsprayt elő és segítségért sikítani az utcán, vagy/és rendőrséget hívni, akkor egyből elhúznak mert csak akkor erősgyerekek ha nyikkanni sem mersz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!