Melyik fajták a dominánsabbak ezek közül? Amerikai Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier, Angol Bullterrier, Airedale Terrier, Foxterrier, Jagdterrier, Argentin dog, Doberman, Rottweiler, Australian Cattle Dog, Bobtail
Nehéz rangsorolni, mert inkább egyedfüggő.
Azért elmondható, hogy ezek többnyire dominánsabb fajták.
Argentin dog, rottweiler, bullterrieri, amstaff, staffbull, dobermann, foxterrier, jagdt., airedale t., cattle dog, bobtail
Szerintem kb. ez a rangsor, de ahogy a többiek már írták, egyedfüggő is a dolog, persze azért fajtájukból adódóan is dominánsak. Nem vagyok szakértő, így csak "hasraütés" szerűen írtam őket.
Egyik bullterrierem extra domináns.Még velem is.Amíg az van,amit a kisasszony akar,édes,ölel a kis tappancsaival,bújik.Ha nem az van amit akar,kitör a botrány.Akár meg is morog.Ha olyankor rácsapok,visszafordul rám.Férjemet tiszteli,neki elég határozott hangon szólnia.
Másik bullterrierünk alárendelt típus,Ő a megtestesült Jókutya.
Szóval tényleg egyedfüggő.
Attól is függ, hogy mivel szemben domináns. Gazdával, másik emberrel, ismerős kutyával, idegen kutyával.
És más az agresszió és más a dominancia is.
Airedale terrier elég lájtos, persze vannak kivételek, de jó neveléssel, nem agyonkényeztetve kb golden retriever (a békebeli, átlag goldira gondolok, nem a mai túlhúzott idegrendszerű, szétszaporított egyedekre :( ).
Foxi kemény, zsizsegős, de korai szocializációval és az alom megfelelő vérmérsékletű tagjának kiválasztásával + extra sok mozgatással teljesen kanapékutyák - ez kb minden fajtáról elmondható, ha megfelelő kézbe kerül.
Első kutyának inkább az erdelt ajánlanám vagy a bobtailt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!