Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Néhány kérdés a pár kutyafajtá...

Néhány kérdés a pár kutyafajtáról?

Figyelt kérdés

utána néztem már ezeknek a fajtáknak csak lenne pár kérdésem

puli:

mindig ilyen gubancos a szőre ? mert én láttam lenyírt pulit az jó neki?

jó házőrzőnek?

kell a szőrét ápolni?

mennyibe kerül nemes igaz tenyésztőtől?

pumi:

jó házőrzőnek?

mennyibe kerül nemes igaz tenyésztőtől?

mennyi kiló?

milyen a jelleme?

könnyen tanítható?

mennyit kell a szőrét ápolni?

tibeti terrier:

hány kg?

milyen a jelleme?

mennyit kell a szőrét ápolni?

előre is köszi

am ti melyiket választanátok és miért?

2010. márc. 30. 18:07
 1/6 A kérdező kommentje:

törpe schnauzer:

mennyibe kerül egy jó neme igazi tenyésztőtől?

mindig ez a pofaszakáll ...stb -re kell vágatni vagy lehet egy kicsit hosszabb szőrűre és nem nyírni meg úgy?

milyen szőrzetű a snaci?

2010. márc. 30. 18:18
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

Megtalálod a fajták jellemzőit, tulajdonságait és van felsorolva magyar kennel is hozájuk. Amógy írd be a google-ba a fajtanevet, ha kevés az infó és olvasgass még többet róluk.

2010. márc. 30. 19:25
 3/6 Akiteki ***** válasza:

Csak a tibetire tudok válaszolni.

Nem szoktam mérni, úgy 7-8 kiló lehet.

Egy tündér! Kedves, bújós, de nem tolakodó. Ugat, de nem mindenre, mint a puli, csak akkor ha oka van rá. Végtelenül ragaszkodó, mindenhol Veled akar lenni. Könnyen tanul (az enyém pl. 15 perc után megértette a "Hozzám" lényegét és azóta is tudja)

A szőre! Na azt bizony sokat! Naponta alaposan át kell fésülni, különben gubancos lehet.

Ha őt választasz, csak olyan helyről, ahol be tudják mutatni a szülők szűrési eredményeit, mert, láttam már diszpláziásat is, az enyém meg 6 éves korára megvakult. De azért még jól érzi magát, csak mindig szólni kell neki, hol vagyok, hogy jöhessen utánam.

2010. márc. 30. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:

A pulinak jó esetben nem gubancos a szőre, hanem zsinóros, ami nem ugyanaz. Ha gubancos, akkor nem jut levegőhöz a bőr, a szőrbe minden beleragad és kellemetlen az érintése. Szerintem ha valaki pulit vesz, akkor ne vágassa le a szőrét, hanem vegyen rövid szőrűt, ha az tetszik neki. Hogy szép legyen a szőre sok szőrápolásra van szüksége és érteni kell hozzá, hogy szépen megcsináljuk a rasztáit. Egyébként nagyon jó házőrzők. Tenyésztőnél sem kerül sokba, olyan 50 ezer forint körül mozog az ára.

A pumi is ugyan olyan jó házőrző, mint a puli és ennek az ára sem sokkal magasabb. A pumi szőre nem igényel olyan intenzív ápolást, mint a pulié, de heti egyszeri átfésülésre szüksége van. Könnyen tanítható, energikus, értelmes, kedves kis kutyák.

2010. márc. 30. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Puli: Jó házőrző, de inkább csk jelez, nem támad. 30-60 ezer forint. Sok szőrápolásra van szüksége, nyírni lehet, általában évente egyszer megnyírják.

Pumi:

Jó házőrző, rá is az vonatkozik, mint a pulira. Ára is annyi, mint a pulinak. Ő a legjobb munkakutya a felsoroltak közül, nagy mozgásigényű, főleg kertbe való, nagyon könnyen tanítható, viszont elég domináns, ha a gazdi határozatlan, könnyen a fejére nő. Az ő szőrét is ápolni kell, trimmelni szokták.

Tibeti terrier: Élénk, értelmes kutya, könnyen tanítahtó, sok szőrápolásra van szükésge, legtöbbre a felsoroltak közül. Csak bent lehet tartani. Sokkal drágább, mint a másik két fajta, 100 ezres nagyságrend.

A három közül én pumit tartanék, mert ő a legjobb munkakutya, ő őrizte meg legjobban eredeti tulajdonságait.

2010. márc. 31. 13:28
 6/6 anonim ***** válasza:

puli: nagymamámnak van pulija és nyár elején lenyíratja a szőrét, és úgy nagyon jól érzi magát. Házőrzőnek nagyon jó, mert mindenkit hangos ugatással jelez, kis termete ellenére az idegennekkel agresszív. ( ő a fajtához képest elég kicsi) Szőrét rendszeresen kell ápolni, mert különben nemezesedik.

pumi: Mi 40 ezerért vettük, de később kiderült, a tenyésztő nem volt a legmegfelelőbb... Ha valaki pumit vesz, rögtön tisztázni kell, ki a falkavezért, mert elég domináns, főleg a kan. Nekünk sajnos sikerült első kutyának egy kan pumit venni. A nevelése és a szocializációja elég rosszul sikerült, amiket nagy nehezen most próbálunk kijavítani. Szóval első kutyának nem ajánlom a pumit. Egyébként egy élénk, vidám, nagyon okos, könnyen tanítható kutya. Imád játszani, igazi mókamester, én jókat szoktam rajta nevetni. :) Szőrét nem szoktuk ápolni, csak nyár elején lenyírnijuk. 2 éve én csinálom, jől tűri. A fésülést nem ajánlom, mert úgy szétjönnek a zsinórjai.

A miénk kb 15 kg.

A pumi és a puli is szeret ugatni, szóval ha a szomszédok nem jófejek, lehet, hogy gond lehet...

Jah, és a mi pumink szeret hemperegni a fűben, ilyenkor mindenféle beleakad a bundájába...

A tibeti terriert nem ismerem :(.

Ha már tapasztaltabb kutyás vagy, én a pumit ajánlom. ;)

2010. ápr. 4. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!