Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért morog rám a barátnőm...

Miért morog rám a barátnőm kutyája?

Figyelt kérdés

Már kb fél éve vagyunk együtt, sokszor járok hozzájuk, majdnem minden nap, de úgy érzem h nem szeret, ugat amikor megjövök, néha morog, amikor elmegyek rám se hederít. Volt egy kb 2 hetes időszak amikor a "Kutyapszichológia" c. könyv alapján nem vettem róla tudomást, ki akartam próbálni, hogy ez az alfa dolog tényleg így van e. Azóta van ez. De érdekes, mert amúgy hagyja magát megsimogatni, de volt már h odakapott a kezemhez, kicsit tartok tőle. Tegnap például egy óráig játszottam vele dobáltam neki a labdát meg simogattam, bár akkor barátnőm is ott volt. Nagyonrossz, mert tök jó lenne, ha szeretne a kutyusuk.

Nem vagyok terhes, szal az ilyen válaszokat hanyagoljuk :D

2010. márc. 30. 12:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az okát nem tudom, de lehet, hogy tényleg falkavezérségi probléma (bár szerintem nem lehet mindent erre visszavezetni), és úgy gondolja, hogy az ő dolga, megvédeni a barátnődet.

Mindenesetre a kaja csodákra képes. Ha ott vagy, adj neki jutalomfalatot. Nem kell mindjárt kézből etetni, először csak mondjuk dobálj le neki falatkákat (ne is nézz rá közben), aztán egyre közelebbről etetheted. Szerintem hamar megszokja, hogy a jelenléted jót jelent a számára.

2010. márc. 30. 13:29
 12/21 anonim ***** válasza:
A kutya valószínűleg védi pozícióját és riválisnak tekint,hiszen a figyelmet amit neked szánnak ő úgy értékeli a rá szánt figyelem rovására kapod.Egyszóval féltékeny.A kutya neme is befolyásolhatja a dolgot,és nem akarja a helyét egy könnyen átadni ezáltal lejjebb kerülni a sorban.A barátnőd segítségével oldhatod meg a problémát,mert őt vezérnek tekinti és általa lehet megértetni meddig mehet el a kutya veled szemben.
2010. márc. 30. 14:18
 13/21 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ha olvastad a Fennell könyvet, gondolhattál volna arra is hogy a barátnődéknek is csinálnia kellene a dolgokat.
2010. márc. 30. 17:54
 14/21 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ne akard nevelni más kutyáját. Ilyen és kész. Ha pl akkor morog rád amikor a barátnőd öleled vagy ilyesmi, ha ki akar túrni, akkor szólj a barátnődnek hogy nevelje meg, de amúgy szerintem ne foglalkozz vele. Persze ezt csak én mondom aki allergiás vagyok ha más a kutyáimra néz...
2010. márc. 30. 18:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
azért írtam, h mutasd meg a barátnődnek a linket, h ő nevelje meg. azért mert nem Te adsz neki tápot vagy kaját, ha épp pont akkor ott vagy, akkor színészkedhetsz is egy kicsit, így értettem.
2010. márc. 30. 18:15
 16/21 A kérdező kommentje:

Előző előttinek:

Nem akartam megnevelni, szerintem nincs is rá szükség nincs vele különösebb viselkedésbeli probléma (néha ugatja a madarakat:P). Ezért nem fogom a barátnőmnek megmutatni, csak azért mert engem megugat, nem kell átformálni az életét:)

De azért köszi a válaszokat

2010. márc. 30. 18:36
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

13:13 vagyok

Szerintem ez lehet a gond, mert most képzeld el, nézd a kutya szemszögéből, hogy te vagy a király valahol, eddig mindenki elsunnyogott, akire ránéztél, nem is kellett tenned semmi komolyabbat, erre meg valaki hirtelen a semmiből hosszú léptekkel odajön hozzád és méretetlenül nagyobbnak érzed magadnál, testben és lélekben, hisz kicsit sem bizonytalan... Időnként elmegy, akkor visszaáll a régi rend, aztán megint itt van. És hiába morogsz, hogy menjen el, ez bizony nem megy el. De nagyobb nálad, hát megtámadni nem fogod. Meg különben sem fejezi ki egyértelműen, hogy ő a vezér, akkor most mit akar? Csak veszélyezteti itt a tekintélyed stb.

2010. márc. 30. 18:40
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Eddig még senki se írta le azt, ami az én véleményem a dologról:

Nem neked kell változtatnod a hozzáállásodon, a viselkedéseden, hanem a kutya gazdájának.

Nem tekinti a gazdáját falkavezérnek, úgy érzi, hogy meg kell védenie őt tőled.

2010. márc. 30. 19:20
 19/21 A kérdező kommentje:

Ezt már leírták, és én is leírtam, hogy nem is gondoltam ilyenre, hogy nekik kellene változtatnia, nem alszom emiatt rosszul csak gondoltam, hátha van vmi amire ez ráfogható az én ötletemen kívül. És még egyszer leírom, szerintem nem baj ha a házörző alfának tekinti magát.

Párszor széttépett pár csekket, de ezen kívül nincs vele baj. Köszi a válaszokat azért!

2010. márc. 30. 20:51
 20/21 anonim ***** válasza:

csak ha nem vennéd észre, épp segíteni próbálunk, és próbálunk rávenni h szólj a barátnődnek, mert az nem jó a kutyának ha alfának tekinti magát, számos gond okozója lehet: farokkergetés, sok sok ugatás, lábrágás, stresszes a kutya élete, ha falkavezérnek tekinti magát.

nem miattad aggódunk.. na mindegy.

2010. márc. 31. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!