Miért morog rám a barátnőm kutyája?
Már kb fél éve vagyunk együtt, sokszor járok hozzájuk, majdnem minden nap, de úgy érzem h nem szeret, ugat amikor megjövök, néha morog, amikor elmegyek rám se hederít. Volt egy kb 2 hetes időszak amikor a "Kutyapszichológia" c. könyv alapján nem vettem róla tudomást, ki akartam próbálni, hogy ez az alfa dolog tényleg így van e. Azóta van ez. De érdekes, mert amúgy hagyja magát megsimogatni, de volt már h odakapott a kezemhez, kicsit tartok tőle. Tegnap például egy óráig játszottam vele dobáltam neki a labdát meg simogattam, bár akkor barátnőm is ott volt. Nagyonrossz, mert tök jó lenne, ha szeretne a kutyusuk.
Nem vagyok terhes, szal az ilyen válaszokat hanyagoljuk :D
Az okát nem tudom, de lehet, hogy tényleg falkavezérségi probléma (bár szerintem nem lehet mindent erre visszavezetni), és úgy gondolja, hogy az ő dolga, megvédeni a barátnődet.
Mindenesetre a kaja csodákra képes. Ha ott vagy, adj neki jutalomfalatot. Nem kell mindjárt kézből etetni, először csak mondjuk dobálj le neki falatkákat (ne is nézz rá közben), aztán egyre közelebbről etetheted. Szerintem hamar megszokja, hogy a jelenléted jót jelent a számára.
Előző előttinek:
Nem akartam megnevelni, szerintem nincs is rá szükség nincs vele különösebb viselkedésbeli probléma (néha ugatja a madarakat:P). Ezért nem fogom a barátnőmnek megmutatni, csak azért mert engem megugat, nem kell átformálni az életét:)
De azért köszi a válaszokat
13:13 vagyok
Szerintem ez lehet a gond, mert most képzeld el, nézd a kutya szemszögéből, hogy te vagy a király valahol, eddig mindenki elsunnyogott, akire ránéztél, nem is kellett tenned semmi komolyabbat, erre meg valaki hirtelen a semmiből hosszú léptekkel odajön hozzád és méretetlenül nagyobbnak érzed magadnál, testben és lélekben, hisz kicsit sem bizonytalan... Időnként elmegy, akkor visszaáll a régi rend, aztán megint itt van. És hiába morogsz, hogy menjen el, ez bizony nem megy el. De nagyobb nálad, hát megtámadni nem fogod. Meg különben sem fejezi ki egyértelműen, hogy ő a vezér, akkor most mit akar? Csak veszélyezteti itt a tekintélyed stb.
Eddig még senki se írta le azt, ami az én véleményem a dologról:
Nem neked kell változtatnod a hozzáállásodon, a viselkedéseden, hanem a kutya gazdájának.
Nem tekinti a gazdáját falkavezérnek, úgy érzi, hogy meg kell védenie őt tőled.
Ezt már leírták, és én is leírtam, hogy nem is gondoltam ilyenre, hogy nekik kellene változtatnia, nem alszom emiatt rosszul csak gondoltam, hátha van vmi amire ez ráfogható az én ötletemen kívül. És még egyszer leírom, szerintem nem baj ha a házörző alfának tekinti magát.
Párszor széttépett pár csekket, de ezen kívül nincs vele baj. Köszi a válaszokat azért!
csak ha nem vennéd észre, épp segíteni próbálunk, és próbálunk rávenni h szólj a barátnődnek, mert az nem jó a kutyának ha alfának tekinti magát, számos gond okozója lehet: farokkergetés, sok sok ugatás, lábrágás, stresszes a kutya élete, ha falkavezérnek tekinti magát.
nem miattad aggódunk.. na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!