Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya örökbefogadásával...

Kutya örökbefogadásával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés
Szeretnénk kutyát örökbe fogadni a családommal. Írtunk is egy menhelynek, hogy az egyik kutyusukat magunkhoz vennénk, részletesen leírva, milyen körülmények közé érkezne. Azt írták, mivel más is jelentkezett érte, legyünk kis türelemmel. Ennek már 3 hete, azóta sem érkezett újabb visszajelzés tőlük. 2 napja ismét írtam nekik, de nem reagáltak. A hirdetésben kikötötték, hogy telefonon senki ne keresse őket ilyesmivel kapcsolatban. Az oldalukon láttam, hogy azóta is újra-és újra kiposztolják ezt a kutyát is, mint gazdikereső. Emellett gyakran megemlítik a kiírásaikban, hogy alig jelentkeznek a kutyáikért. Teljesen értetlenül állok a helyzet előtt. Kíváncsi lennék, hogy más is került-e már hasonló helyzetbe? Ennyire nehéz lenne menhelyről kutyát kihozni?
2016. febr. 10. 01:19
 1/9 anonim válasza:
87%
Nekem se sikerült múltkor pedig énis leveleztem egy menhellyel így végül egyik ismerősünktől kaptunk kutyust aki ezzel foglalkozik. Igazából nem értem miért ilyen komplikált szegényeknek csak jobb lenne egy család mellett mintsem itt húzni-nyúzni.
2016. febr. 10. 01:57
 2/9 anonim válasza:
100%
Más, környékbeli állatotthonnál is érdemes lenne megpróbálni, semmiképp se adjátok fel, hiszen ezzel megmenthettek egy életet.. Egyébként a gyepmesteri telepeket tudnám még ajánlani... Ott eleve nagyobb szükség van örökbe fogadásra, hiszen a legtöbb helyen altatás van 14 nap letelte után.. És ott kötelességük is kiadni a kutyát, bármilyen helyre is kerülne, illetve általában jóval olcsóbb maga az örökbe fogadás. Nekünk 3 gyepis kutyánk van, kicsit néha látszik, hogy nem lettek rendesen szocializálva, sétával még néha bajlódunk, de ők a legszeretetreméltóbbak, minden nap hálás vagyok értük <3
2016. febr. 10. 04:19
 3/9 aperitif ***** válasza:
100%

Nem vagyok (nagyon) paranoid, de most elgondolkoztam, vajon tényleg létezik ez a menhely? El tudom képzelni, hogy netes képekkel házalnak az adományokért, támogatásért, és nincs mögötte se kutya, se telephely, se mentés. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy menhelyen sorbanállás van a kutyákért, és ha a kinézett jószág iránt valóban érdeklődött már valaki, akkor ne ajánlanának fel egy másikat, vagy ne próbálnák minden lehetséges módon tartani a kapcsolatot az érdeklődővel.

Keressetek egy másik menhelyet! Rengeteg örökbefogadásra váró állat van, ne vegye el a kedveteket az, hogy elsőre rossz tapasztalatot gyűjtöttetek be.

2016. febr. 10. 09:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ó, én a csivava fajtamentéssel voltam így. Felajánlottam nekik adományokat, csak érte kellett volna jönni, azt mondták jönnek, persze senki nem jött. Érdeklődtem aztán egy kutyájukról, válaszra sem méltattak, elvégre minek. :D

Én bementem a helyi sintértelepre és elhoztam egy keverék kutyát, na ott például egyáltalán nem kukacoskodtak, meg nem okoskodtak. Én menhelyről pont azért nem akartam hozni, mert ott meg már sokszor átesnek a ló túloldalára, Persze helyes, hogy megszűrik a gazdikat, de azért tényleg túlzás amit néha művelnek bizonyos helyeken. Úgyhogy nekem másik kutyám is gyepiről lesz, csak ott annyi a rizikó, hogy nem mindig tudnak hiteles információkat mondani a kutya jelleméről :D

2016. febr. 10. 11:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Leginkább tényleg az a furcsa az egészben, hogy komoly jelentkező ellenére mégis gazdikeresőként van kint a kutya, és 3 hét alatt nem tudták a jelek szerint eldönteni, kihez kerüljön a kutyus. Pedig állítólag telve van a menhelyük, és azt sem ajánlották fel, hogy másik kutyust elhozhatnánk. Mindenképp megpróbáljuk más menhelyeken/gyepiken is, hátha valahol végre sikerrel járunk. Ennek kapcsán még azon gondolkodtam el, vajon hány embert sarkallhat ez arra (nagyon helytelenül!),hogy végül szaporítótól választ kutyát.
2016. febr. 10. 18:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok menhely kicsit másképp működik, mint ahogy kéne.

A környékbeli menhelyek közül pl. (amelyik elég nagynak számít) előadják itt a nagy "mentsünk meg mindenkit" szöveget, holott - belső információkból tudom - a problémás kutyákat vagy az öregeket altatják. Amit ugye tilos, kivéve ha gyógyíthatatlan beteg és fájdalma van...

De olvastam már több érdekes dolgot is erről a menhelyről, mikor több hete utcán volt egy kb. 10 kg-os kutya, mindenkitől félt, kölykei is voltak..a menhely befogta, és a szállítóketrecből kiszabadult, mert szétszedte, aztán a szállító kocsit is, és a rendelőben megtámadt mindenkit, kb. 4 embert, és muszáj volt elaltatni.

Valami hasonló sztori volt, már nem emlékszek, csak arra, hogy többen írták előtte, hogy rettenetesen fél a kutya (ezek az emberek etették őt, de soha nem tudták megfogni)..oké, hogy lehet annyira félős, hogy bevaduljon, de könyörgöm, 4 ember egy 10kg-os kutyát nehogy már ne tudjon lecsillapítani...És szegény kutyát elaltatták, pedig lehet, hogy hamar lett volna gazdája..nem volt se öreg, se olyan típusú...

2016. febr. 10. 20:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Végül azt a választ kaptuk - bár azt írták, várjuk meg, míg ők jelentkeznek- hogy időközben megfeledkeztek rólunk, és most fog menni a kutyus próbaidőre egy jelölthöz. Így helyette kérdeztünk egy másik kutyát, de rá is azt mondták, hogy gazdipróbára viszik. Nagyot csalódtunk, hogy ennyi várakozás után így jártunk. Egy ismerősünk végül felajánlotta, hogy idős szüleitől elhozhatunk egy 4-5 éves kislány törpe tacskót. Meglátogattuk a kutyust, egészen rossz állapotban van, a szőre is sok helyen kikopott, ráadásul vemhes is. :-( Kint tartják a hidegben, egy nyitott fészerben alszik. Úgy döntöttünk, őt fogadjuk be, nem tudnánk elviselni a gondolatot, hogy ilyen körülmények között maradjon. Még most sem hiszem el, hogy lehet ilyen lelketlenül tartani egy kutyát.
2016. febr. 12. 00:11
 8/9 anonim ***** válasza:
87%
Ez nagyon szép tőletek! :)
2016. febr. 12. 00:25
 9/9 anonim ***** válasza:
58%

Gratulálok :) Rendes tőletek, hogy befogadjátok. Mindenképpen vigyétek el dokihoz, hogy lehet-e még ivartalanítani, sajnos rengeteg kölyök van a gyepiken, akik sorra halnak meg :(

(csak egyszer kell egy nagyobb kiadást kiadni, ráadásul most nem is sokat, február van és mindenhol ivartalanítási akció:) )

Ha egyébként szeretnétek még kutyát,akkor érdemes a környékbeli menhelyeken, gyepiken érdeklődni, vagy akár teljesen máshonnan,a mi városunkból pl. a gyepiről rendszeresen az ország másik végébe, vagy Pestre viszik a kutyákat, vagy gazdihoz vagy menhelyre. :)

Egyébként én is mindig tervezem a befogadást, pl első kutyának "leszerződtem" anyámmal egy nagytestű maci kutyában, hogy a menhelyről elhozok egyet, ha lerakom az érettségit. Hát, az év szeptember 1-én jött egy kistestű kutya, az utcán volt, akit nem tudtam ott hagyni, gondoltam, csak addig, amíg a menhely nem viszi el..(fel sem hívtam a menhelyt, 1 hét után a nevemen volt:D), a második kutyának emellé egy törzskönyveset akartam, de bedobtak hozzánk egy kutyát, kölyköt, és nem volt szívem tovább adni:) Harmadiknak pedig menhelyről szerettünk volna elhozni egy német juhászt, mert sajnos a 2. kutyát megmérgezték és nem élte túl; már találkoztunk többször a kutyussal, ha arra jártunk egy kicsit önkénteskedni, de hamarabb jött egy merőben más kutya, szóval újra a sors választott nekünk kutyát:)

És soha nem bántam meg:) De állítólag - ÁLLÍTÓLAG - nekem mindegy lenne, milyen kutya, mert úgy is szeretném:D

2016. febr. 12. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!