A szuka vagy a kan kiskutya a drágább?
Szia, kulfoldon elek es itt teljesen mas az etikett es a moral kutyatartas terén. Itt alapveto dolog, hogy minden kutyanak legyen torzskonyve. Magyarorszagon is egyebkent a torzskonyv kivaltasa kb 5ezer forint, megis sokan a torzskonyvezetteket 20ezerrel dragabban adjak. Hogy miert, ez szamomra rejtely. A kutyahoz hozza tartozik a torzskonyve, szerintem es a nyugati orszagok szerint is.
Itt szinten nem divat a nemek kozott arkulonbseget tenni. Egy szukat epp olyan draga felnevelni, mint egy kant. Itt csak akkor szoktak olcsobban adni a kiskutyat, ha mondjuk elter a szine a standardtol, tehat nem lehet kiallitasra vinni. De az egeszsege ettol meg garancia!
Ja, es ha mar a garancianal tartunk... itt a tenyesztok garanciat vallalnak az eladott kiskutyak egeszsegere, amit szerzodesbe is foglalnak, nem csak megigernek.
Nem ertem, Magyarorszag mikor fog mar vegre felnoni es felelosse valni! Sajnos talan csak akkor, amikor az altalanos iskolakban kotelezo tantargy lesz a "felelos kutyatartas elmeletei". (tehat soha)
Kan és szuka között csak a szaporítók szoktak árkülönbséget tenni. Még nem jöttem rá, hogy mi alapján.
A törzskönyv ára 4500 Ft. (szaporítóknak 9000) A szerződés pont annyit ér, amennyit be tudnak tartatni belőle. Ha szeretsz évekig bíróságra járkálni, vegyél ilyentől. Egyébként meg keress egy rendes kennelt, ahol nem kívánságra, felárért adják a törzskönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!