Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért borul fel a hátára a...

Miért borul fel a hátára a kutyám?

Figyelt kérdés

Egy pár napja azt csinálja, hogy lefekszik a földre és a hátára fordul, elvárja, hogy a hasát dögönyözzük. Azért furcsa, mert eddig nem csinált ilyet, viszont az is igaz, hogy mióta egyszer így megvakargattam a hasát azóta csinálja.

Viszont azért aggódom, mert a bűzmirigye "gyanús" volt egy ideje, mivel nyalogatta a fenekét és a földhöz dörzsölgette. Ez most egy pár napja elmúlt. Lehet, hogy ezért várja el, hogy a hasát simogassuk, vagy ezeknek semmi köze sincs egymáshoz?

2010. márc. 29. 20:59
 1/7 A kérdező kommentje:
Szóval ezt úgy értem, hogy a bűzmirigye miatt szereti mostanában ha a hasát vakargatjuk?
2010. márc. 29. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:

neeem:)

csak rájött h ez milyen jó:)

párom miután hazajön, a kutyusunk kapásból hanyatt dönti magát, így is jelzi neki, h szereti!!!

de van mikor csak szólok hozzá, miközben félig már alszik, és dőlne a hátára, h pocaksimi legyen, de annyi ereje már nincs, h érte is jöjjön :DD

simizd csak neki, az én kutyusom van h idegeneknek kapásból hátára veti magát x)))

2010. márc. 29. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez kutyául annyit tesz: elismerem, hogy te vagy a főnök, és biztonságban érzem magam melletted. Te pedig amikor megsimogatod, elfogadod a megadását, és biztosítod róla, hogy nem akarsz harcolni vele.
2010. márc. 29. 21:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Megnyugodtam. :)
2010. márc. 29. 21:42
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

Ez sokaknak nem fog tetszeni, amit mondok, de nem hiszem, hogy azt jelenti, hogy megadja magat es elismeri, ki a fonok.

Lehet, hogy nagyon imadja, amikor a hasat simogatjatok es amikor hanyattvagja magat, akkor arra ker titeket, hogy simizzetek ott. Ti persze odamentek es teljesititek a kerest, tehat elismeritek, hogy a kutya a fonok. Ellenben, ha nem akkor simiznetek, amikor o ezt keri, hanem akkor, amikor ti akarjatok, akkor kenytelen lesz a fejeben helyretenni a rangsor kerdest.

Ha viszont nem zavar titeket ez a viselkedes, akkor a ti dolgotok eldonteni, hogy behodoltok neki, vagy sem. Ha mas viselkedesi problema nincs a kutyaval, az jo jel mindenesetre.

Ezalatt azt ertem, hogy: nem kunyeral az asztalnal, nem morog, ha kajal, nem elottetek megy ki az ajton, hanem utanatok, nem huzza a porazt, hanem szepen setal mellettetek, nem ugral fel arra, aki belep az ajton, stb.

Amugy aranyos lehet :)

Udv es jo kutyazast!

2010. márc. 30. 10:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt mondod, hogy szánkázik és nyalogatja a fenekét?

Érdemes lenne megmutatni állatorvosnak a bűzmirigyét!

Az én kutyum is csak néha szánkázott, és be voltak sülve a bűzmirigyei :(

Az orvosok tapintással is érzik, hogy kell vagy sem kinyomni.

2010. márc. 31. 10:55
 7/7 anonim ***** válasza:
03-30 10:31-nek: szerintem semmiképp sincs igazad ebben, a hanyattfekvés a falkában is a megadás jele, ilyenkor a kutya védtelen, könnyen hozzáférheő a nyaka, a hasa, a nemiszerve, tehát kiteszi magát a támadásnak. Egyébként Konrad Lorenz is azt írja ezzel kapcsolatban, hogy ilyenkor mindig meg kell vakargatni, ezzel is elfogadva a megadását.
2010. ápr. 3. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!