Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyar vizslát szeretnék...

Magyar vizslát szeretnék panelba. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Napi 3-4 séta meg lenne oldva, ezekből az egyik délutáni nagyobb, "futkározós" volna, valamint szabadidőnkben gyakran megyünk természetbe, erdőbe, fiatal, aktív pár vagyunk.

Nagyon szeretem a magyar vizslát, de nem szeretném, ha unatkozna, míg nem vagyunk otthon ( napi 6-7 órát lenne egyedül hétközben).

Van valaki, aki hasonló körülmények közt tart vizslát?

Gondolkozhatok továbbra is ezen a fajtán, vagy szerintetek jobb lenne más fajta? ( második nagy szerelmem a perzsa agár-saluki)

2010. márc. 29. 16:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Elsősorban olyan emberek véleményét várom, akiknek van/volt vizslájuk panelben, így TAPASZTALATBÓL tudnak beszélni.

Azért köszönöm a többi kommentet is.

2010. márc. 29. 16:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

szerintem jó páran tapasztalatból írtak.

csatlakozom hozzájuk a vizsla nem panelba való. Még jópár éve apukám szívességből hazahozta egyik barátja vizsláját amire 1 hétig kellett volna vigyáznunk. A kutya 2 napig maradt aztán sűrű elnézések közepette "visszaadtuk". Azt a nyüzsgést amit az a kutya művelt nem lehetett ép ésszel kibírni, pedig akkor még általános iskolás révén sok szabadidőm volt és suli után estig lenn voltam vele az udvaron, de amit felmentünk a lakásba kész volt a káosz.

2010. márc. 29. 18:16
 13/18 anonim ***** válasza:
Pannelba inkább egy kicsi kutya való. Ha nagyobb kutyát akarsz, akkor tarts angol bulldogot. Mozgásigénye nem olyan nagy, és 8 óra kell neki ahhoz, hogy felfogja, hogy elment a gazdi. Nem rág össze semmit, mert gondolkodik hogy mi is történt. Így nem is unatkozik. (ha többet szeretnél megtudni sissi23@citromail.hu)
2010. márc. 29. 18:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia, amikor meg panelban laktunk, a szomszedainknak volt vizslajuk. Szerencsetlen kutya nagyon szenvedett, pedig minden nap lent volt, vittek setalni, amikor meg epp nem setaltak, akkor is lent voltak a jatszon es labdaztak vele, meg a gyerekek is, de ez sem volt eleg a kutyanak. Allitolag mindent szetszedett a lakasban, es nyuszitett, mert ki akart menni. Mar meg akartak szabadulni a kutyatol. Az mentette meg a kutyust, hogy egy rokonunk, aki videken el, befogadta. Az illeto vadasz es imadja a vizslakat. Kikepezte a kutyat (lehet, hogy nem egyedul, hanem kutyasuliban, nem tudom), es egyutt jarnak vadaszni. Csaladihazban laknak, van egy egesz nagy udvaruk.

Sokszor biziklivel kell menniuk setalni, hogy a kutyanak legyen eselye kellemesen elfaradni.

2010. márc. 29. 18:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Uncsitesóméknak van, a 10-en laknak, a kutya 4 éves és most van egy egyéves babájuk.A vizslájuk okos, jólnevelt, nem okoz kárt a lakásban és szemmel láthatóan elégedett az életével.nyaralni is viszik mindig, olyan helyre, ahová lehet.Lehet, hogy ő az egyetlen panelvizsla, bár kétlem.

Nekik nincs probléma a kutyával.(a szőr viszont problémás, sok hullik)

2010. márc. 29. 21:03
 16/18 anonim ***** válasza:
nekem vizslám van és panelba lakom napi 4 sétával le lehet fárasztani de az egyedül létet nem bírja ha egyedül marad valami biztos szét szed meg takarítani is sűrűbben kell a szőr miatt de én azt mondom ha ezeket a dolgokat el tudod viselni akkor választhatod a vizslát ha van még kérdésed írj nyugodtan!
2010. márc. 29. 21:13
 17/18 anonim ***** válasza:

TAPASZTALAT:

Nekem egy vizslakeverékem van, aki télena lakásban lakik, tvasztól őszig a szüleiimel kertes házban! és napi max 5 órát van egyedül, és legalább 3at sétál(és fut szabadon)!nagyon okos, de megszenvedtem a nevelésével, sok türelem kell hozzá!

a nagynénémnek egy magyar vizslája van a 6.on, amit nagyon gyakran gondozok én is! amig a nagynéném dolgozik naponta 9 órát van egyedül a lakásban!sokszor kiguberálta a szemetest, megzabált mindent ami csak előtte volt, elég kövér mert az unalmas órákat fekvéssel vagy zabálással töltötte!

nivel nem lett egész következetesen nevelve(nem verésre gondolok, azt maximálisan ellenzem)az ágyban alszik és mindenbe belemegy az a sok kis szőr!kimozgatni nem tudja a nagynéném, mert nincs elég ideje, és mivel a rossz nevelés miatt nem fogad szót, nem is jön vissza, egyszer elütötte az autó azota nem meri elengedni!

a sok lakásban töltött óra miatt legyengült az immunrendszere, folyton beteg!

ezenkívül a lány viszlák hajlamosak az emlőrákra(ivartalanitással csökkenthető a veszély)ez az állatorvos mondta!

most valami bőrbetegsége van folyton vakarozik szegényke, tele van atkákkal, azokat hullajtja a lakásban, havi tizezer ft az állatorvos!és van egy daganat az egyik emlőjében, lehet h ki kell műteni!

egyébként egy tündér, de már elszokott a mozgástól, lusta és kövér!

az enyém( a viszla mellett van benne labrador meg még ki tudja)egészséges, soha semmi baja, pedig ugyanakkora mint egy vizsla, csak épp soha nem volt 7 órát egyedül a lakásban, és nyáron övé a terep a hegyünkön!

én nem ellenzem, nem is vagyok mellette amint láthatod, de anniyt hozzátennék h gondolj bele,te kibirod minden nap pisi nélkül 7 órán át?

és igaz, hnem a méret a lényeg hanem a mozgásigény!

ird meg kérlek h hogy döntöttél, bocs hogy ilyen hosszú lett:)

2010. márc. 30. 12:30
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még hagyom "érni" a dolgot, úgyis csak nyár elején aktuális a dolog, addig megfontoljuk az állatmenhelyet, lesz időnk kinézni párszor, hátha ott is akad megfelelő kutyus számunkra.
2010. márc. 30. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!