Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyar vizslát szeretnék...

Magyar vizslát szeretnék panelba. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Napi 3-4 séta meg lenne oldva, ezekből az egyik délutáni nagyobb, "futkározós" volna, valamint szabadidőnkben gyakran megyünk természetbe, erdőbe, fiatal, aktív pár vagyunk.

Nagyon szeretem a magyar vizslát, de nem szeretném, ha unatkozna, míg nem vagyunk otthon ( napi 6-7 órát lenne egyedül hétközben).

Van valaki, aki hasonló körülmények közt tart vizslát?

Gondolkozhatok továbbra is ezen a fajtán, vagy szerintetek jobb lenne más fajta? ( második nagy szerelmem a perzsa agár-saluki)

2010. márc. 29. 16:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
penelba nem ajánlom az ilyen nagy kutyát.egy ilyen kutyának kell a hely ahol szaladgálhat és nem csak pórázon.inkább valami kistestű kutyát válassz
2010. márc. 29. 16:35
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem pórázon viszem. Van itt egy mező mellettünk, ott el lehet engedni, na meg a vizsla amúgy is engedelmes.
2010. márc. 29. 16:37
 3/18 anonim ***** válasza:

Én láttam egy ismerősömnél magyar vizslát kis lakásban. Napközben egyedül volt, és hatalmas kárt okozott az egész lakásban.

A vége az lett, hogy menhelybe akarták rakni. Mi megsajnáltuk és hazavittük. De túl nagy egy lakásba, nagyon hullik a szőre. Ezért elajándékoztuk egy családnak, akik kertesházban laknak.

2010. márc. 29. 16:37
 4/18 anonim ***** válasza:

Nekem egy német vizslám volt régebben. Róla tudom mondani a tapasztalatokat. Én vizslát lakásba semmiképp sem ajánlok, mert vadászkutya és folyamatosan el kell foglalni, imád dolgozni. És, ha nem foglalod le, majd lefoglalja magát a cipőkön és a bútorokon. Ez úgy tudom, hogy a többi vadászkutyára is általában igaz. Pl. beagle, vizslák stb.

A saluki jó választás! Én is imádom őket, plusz a magyar és spanyol agarakat. A magyar is jó a lakásba, bár kölyökként folyamatosan rág (az ülőgarnitúrát is) és rohangál. Angolt nem ajánlok lakásba, azt csak annak, aki rendszeresen lemozgatja esténként sok km futás.

2010. márc. 29. 16:38
 5/18 anonim ***** válasza:
Én még vizsláról nem hallottam, hogy engedelmes lenne. Nagyon kemény kézzel kell fogni és nevelni őket.
2010. márc. 29. 16:41
 6/18 anonim ***** válasza:

Folyt...én nem lebeszélni akarlak ezzel. De egy nagy kutya nem való lakásba.

Egy kisebb testű sokkal jobb választás szerintem.

2010. márc. 29. 16:42
 7/18 anonim ***** válasza:
Egy kutya sem engedelmes csak úgy! Meg kell őket nevelni! És a vizsla nem való panelbe szerintem se. Van itt pár a környékünkön de olyanok mint az őrültek! Tele vannak energiával! egyszerűen szinte lehetetlen maximálisan lemozgatni egy ilyen kutyát panel élet mellett!
2010. márc. 29. 16:43
 8/18 anonim ***** válasza:

Jó választás panelba mindkettő :)))

Én is imádom a vizslákat, de sosem cse.sznék ki annyira egy vizslávalk hogy velem kelljen élnie.

Egy ismerősöm weimarit tart, van egy tanyájuk az alföldön. Az ismerősöm kimegy másfér órát vágtázni a lóval, a vizsla meg cikk-cakkban követi, és előbb ér haza, mint a lovas, majd megkeresi a labdáját, és azzal várja a gazdit, hogy hátha játszhat még egy kicsit.

MIután ezt a jelenetet végig néztem, eldöntöttem sose lesz vizslám. Neki napi 40 km, az szükség, a többi meg még jobb :)

Ha úgy érzed, hogy a következő 15 évben lesz arra minden nap időd, hogy szellemileg és fizikailag is lefárasdz, akkor vállald be csak.

Gondolj a ronda kövér városi vizslákra :S

2010. márc. 29. 16:44
 9/18 anonim ***** válasza:

Bocs.

Sohaaaa!

Az én kutyám egésznap szeledgél. A vizsláknak az egyik legnagyobb a mozgásigénye.

2010. márc. 29. 16:46
 10/18 anonim ***** válasza:
52%
Az viszont, hogy nagy a lakásba, az bocs kedves első, de szerintem orbitális hülyeség méret alapján választani. Tipikus tévedés pl egy ír szettert a kertbe tenni mert nagy, egy jack russelt meg lakásba, mert kicsi. Egy kutya tulajdnságai és mozgásigénye nem a méreten múlik. Bocs az offért, de ez mindig dühít, hogy kicsi-nagy tengelyen akarnak megkülönböztetni benti-kinti kutyákat.
2010. márc. 29. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!