Amstaff kölyök vásárlás. Milyet, honnan, mennyiért?
50-60-ert?? Wow!!
Szerintem az sem eleg egy igazan jo kutyara. Tenyesztoi oldalakat nezegess, telon beszelj a tenyesztovel, de legalabb egy e-mailt kuldj neki, ezek a biztonsagos es jo helyek. Az adok-veszek oldalakat szerintem felejtsd el. Lehet, hogy ritkan talalni tenyesztot is, aki hirdet, de sosem tudhatod, melyik az. Az a biztos, ha a tenyeszto sajat honlapjat keresed fel. Van egy olyan erzesem, hogy 80ezernel fog kezdodni egy ilyen kutya.
Itt kulfoldon, ahol elek, 350ezer korul kezdodik forintban. Azaz egy picivel kevesebb, mint az itteni minimalber, de akkor nagyon olcsonak szamit, mert altalaban inkabb a 400ezreset erdemes nezegetni. Szerintem ez a minoseg magyarorszagon egy 100ezres kutyanak felel meg.
Ha olcson akarsz hozzajutni, sok szerencset kivanok hozza, hogy amit megsporolsz rajta, azt kepes legyel a kutya jatekaira es egyebekre forditani, ne pedig allatorvosra.
Amugy sokan nem tudjak, de egy jo tenyesztotol valo kutyara egeszsegugyi garancia jar, amit szerzodesbe foglalnak. Itt nyugaton mondjuk ez alapfeltetel.
Ha erdekel, leirom, itt mik az alapveto, kerdezni is folosleges feltetelek, amivel kutyakat adnak el:
Adasveteli szerzodes, egeszsegugyi garancia, chipes regisztralas, torzskonyv (teljesen alapveto dolog, itt nem is kerdes, hogy adjanak-e hozza, vagy ne, mert itt annyira termeszetes), allatorvosi vizitrol szolo igazolas, ami nem lehet regibb egy hetesnel(vagy 3 naposnal? Nem emlekszem), oltasi konyv, egy eves tagsag a hivatalos kennel klubnal a havonta megjeleno kutyamagazinnal egybekotve, kezdocsomag a kiskutyahoz, 8 hetesnel nem lehet fiatalabb, folyamatos kapcsolattartas a kesobbiekben.
Kb ilyesmit kellene kapnod a penzed fejeben es akkor elmondhatod, hogy lelkiismeretes tenyesztotol vettel kutyat, aki kesobb sem fog cserben hagyni es felelosseget vallal a hibaiert is.
Sok sikert, nagyon szepek az amstaffok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!