Vannak olyan aranyos fajták, melyekkel nem kell állandóan foglalkozni? Hiába szép egy shelti, egy farkasspicc, ha ők minden nap pár óra foglalkozást igényelnek. Vannak olyanok, melyek elvannak minden másnapi foglalkozással?
minden kutyával kell foglalkozni minden nap. Te is minden nap fürdessz, fogat is mosol, fésülködsz ha kell...
és ha ilyen kérdést teszel fel egy kutyáról akkor inkább ne legyen állatod. Mert minden állattal kell foglalkozni.
Inkább ne tarts semmilyen állatot. Foglalkozni kell vele minden nap, etetni, itatni, szeretni. Neked se esne jól ha minden 2. nap szólnának hozzád.
Vegyél valami elektromos robotkutyát neked találták ki.
Csak nem mindig van rá idő - hiába akarjátok olyan nagyon szeretni.
Etetés/itatás magától értetődik, de nem mindig akar egy ép eszű ember órákat csak holmi játszadozással tölteni - lehet nektek arany életetek van és időmilliomosok vagytok, rettentően sokan nem. Üdv a valóságban.
A valóság az hogy minden élőlénynek kell a napi törődés. Gondold át tényleg tudsz-e vele annyi időt foglalkozni amennyit igényel.
A válasz tehát nem, nincs.
Nem vagyok időmilliomos, de a séta, labdázás, szellemi foglalkozás minden nap megvan. Nem egyhuzamban, hanem elosztva, de legalább 2 óra. Reggel 10-15 perc, délután, ha hazajövök egy kis huzakodás, labda, vacsi után egy kis simogatás, szeretgetés.
Ezt vállaltam, amikor kutyám lett.
Ahogyan előttem írták: kutyát tartani nem kötelező. Semmi szükség arra, hogy egy év múlva itt kérdezgesd, hogy miért szedi szét a kutya a lakást, ássa fel az udvart, miért agresszív, miért szökik? Már most válaszolok a leendő kérdéseidre: mert nem foglalkozol vele eleget.
Nem csak azért kell napi több órát foglalkozni egy kutyával, mert olyan a szőre. Egy kínai kopasz kutyával is kell napi 3-4 órát tölteni.
Rengetegen vannak, akik ugyanúgy ledolgozzák a napi 8 vagy akár több órát, mégis jut ideje a kutyájára. Csak akarni kell. Reggel korábban kel, később fekszik, ennyi. Mégsem időmilliomosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!