Hogy oldjam föl ezt a konfliktust, mit lehet tenni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__753162-miert-..
Ezt a kérdést én tettem föl, az utolsó kommentemben írom le a kérdés velejét. Van egy pár ilyen őrült a lakótelepen, akik direkt kiteszik a romlott húst, meg mérgezett zsömlét, meg ilyenek. Én még csak fél éve kutyázok itt rendszeresen, de most hogy így kibújt a szög a zsákból, kezdek félni. Nem is csak a saját kutyám miatt, mert ő nagyon meg van fegyelmezve...
De lehet tenni valamit? Följelenteni van értelme egyáltalán?
Amúgy van itt egy nyugdíjas otthon is, ahol szinténutálják a kutyásokat, a zaj, meg gondolom a sok sz@r miatt is. Ott van egy pár néni/bácsi, akik kidobják a romlott ételt a kerítés tövébe, gyakran még használt injekciós tűket, meg törött üvegeket is találtunk, mert igyekszünk takarítani ott, de még nem sikerült tetten érni ezt az agymentet...
Nem tudom mi lesz így. Én póráz nélkül szoktam sétáltatni a kutyusom, mert jól nevelt, elvileg nem veszi föl a kaját, de lehet, hogy egy jó illatú cupákos farhátnak nem tudna ellenállni, ill. nem vagyok biztos benne. Egy percre nem figyelek oda, nem tudok rászólni és már megvan a baj. Elég mozgásigényes a kutyusom, ha pórázon sétáltatnám szerintem becsavarodna. Ha erről a környékről kiszorulunk nagyon messzire kell mennünk, hogy valami tomboldát találjunk.
Gondolom ilyen üresnek tűnő fenyegetések miatt nem lehet rendőrt hívni, de mit tudnék tenni akkor én? Arra gondoltam, hogy kiragasztok a kapualjakba szóró lapokat, hogy értsék meg, nem mindegyik kutyás hagyja ott a kakit, egyúttal felszólítom azokat, akik nem szedik föl, hogy igenis tegyék meg, de úgy érzem ennek nem sok hatása lenne.
Mit tehetnék még?
Nehéz kérdés. Szerintem a kutyásoknak egymást kellene figyelmeztetni, mert biztos látsz olyat aki nem szedi fel a kutyája után, és te mint szintén kutyás nyugodtan szólhatsz, talán nem veszi olyan rossz néven.
Egyébként én kertes házban tartok kutyát, tehát az enyém kerten belül "termel", de én is be tudok pipulni, amikor látok egy távolabbi szomszédot, aki direkt kiengedi az utcára a kutyáját, hogy ott végezze a dolgát és persze ott is hagyja. Erre most mit mondjak? Ez azért nagyon durva számomra. Amúgy két éve a macskánkat mérgezték meg, hogy miért nem tudom. Szóval beteg emberek mindenütt vannak, nemcsak a lakótelepeken.
Utolsó, ha van kutyád, akkor sajnálom.
Agilytizek, engedelmességizek a kutyusommal, szóval nem fogom pórázra tenni... Óvoda, iskola is van a környéken, engem 2X harapott meg már gyerek hazafeléjövet. (Nem viccelek, egyszer anyuka üldözte, mert nem akart visszamenni, én megfogtam a kezét, hogy vissza vigyem a mamához, meg kedvesen beszéltem hozzá, erre véresre harapta csuklómat. A másodiknál meg anyukák pletyiztek az ovi előtt, a kölkök bandáztak és mikor átmentem közöttük az egyikük kiszúrt engem, kiabálta, hogy ő a cááápa én röhögtem, miközben mentem tovább, erre meg utánam szaladt és combon mart... Ez nem fájt annyira, meg az előző se, inkább vicces, de ilyen szempontból elég gáz.) Ha megkötik a gyerekeket, megkötöm a kutyámat is, mert kb egy szinten vannak, az ovisokkal mindenképp. Az ált. iskolásokról inkább ne is beszéljünk. De Pl egy ovis nem áll meg a járdaszegélyen, míg az én kutyám igen, egy ovis nem megy vissza a mamához első szóra, ha olyan a kedve, az én kutyám igenis visszajön és még sorolhatnám.
Amúgy nem szedi föl a kaját, mert keményen le lett róla tiltva, csak én nem bízom magamban, meg a kutyám képességeiben 100%osan.
Szoktuk fegyelmezni a többi kutyást, persze van aki ó elfelejtettem a zacskót persze, meg aki elkezd óbégatni, hogy miért ő szedje föl, ha más senki...
Még talán a szóró lap a legjobb megoldás. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!