Mivel etessem kölyök németjuhász kutyámat aki 8 hetes?
Köszi a válaszod!:) Az első utam az állatorvoshoz vezetett csak erre elfelejtettem rákérdezni!Remélem nem lesz semmi gond vele!A szülők ránézésre nem voltak betegesek meg tudtommal első alom volt!Mindenesetre én megpróbálok neki mindent megadni ami szükséges úgy mint a jó minőségű táplálék szeretet és a szükséges állatorvosi kezelések!
Van már egy 6 éves uszkár kutyám de ezt a picit nem volt szívem ott hagyni!Pénzt ajánlottam érte mert meg akarták tartani de így megmenthettem szerencsére!
A felsorolt tápok nagyon jók.
Szerintem adj neki mellé még zöldkagyló kivonatot is, azzal nagyon tudsz segíteni, hogy egészségesek és erősek legyenek a lábai felnőtt korára.
Ilyen termék a Korvimin, a GF 600, a Luposan Gelenkraft, de van kutya, amelyiknek még a Proenzi 3 (humán) is bevált. Ki kell próbálni őket 3-4 hónapos váltásokkal, minden kutyának más a jó.
Elég drága (kb. 10e Ft/500g), de egy kölyökkutyának 1 doboz (most még) elég sok ideig elég.
Kombinálhatod úgy, hogy pl. Dog Chowt vagy Flatazort veszel, nem Acanát, és adod mellé a zöldkagyló kivonatot, plusz heti 1-2 alkalommal főzöl neki húst, májat, szívet, zúzát és zöldséget egy kis rizzsel vagy tésztával. A gyümölcs, a natúr joghurt, a kefír, a túró, a TOJÁS (!) is jó.
Így maximálisan jól tudod táplálni a kutyust, innentől kezdve csak a genetikán múlik.
Persze, ha ki tudod fizetni az Acanát+zöldkagyló kivonatot együtt, akkor hajrá! :)
Illetve az izomzatát tudod erősíteni azzal, ha kölyökkortól kezdve, rendszeresen, de kíméletesen sétáltatod, mozgatod.
Az ilyen Bobi meg Lavet jellegű csonterősítőnek titulált dolgokat felejtsd el. Többet ártasz vele, mint használsz.
A csontok kifejlődnek rendesen, a körülötte lévő képletek (porcok, ínak, ízületek, stb.) igényelnek odafigyelést és táplálást, mert ezek tartják össze és mozgatják a passzív vázrendszert (csontozat) az izomzattal együtt (rendszeres séta).
Sok szerencsét a kutyushoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!