Túl agyalom, nem tudok dönteni, ti melyik kutyust választanátok?
van még egy mopsz egy jó kennelből, nagyon aranyos a tulajdonos is, törzskönyvvel 150E.
Van egy tacskó, igaz az nem pesti, vidék, de leutaznék érte, törzskönyvvel 100E.
illetve egy mini uszkár 150E -ért.
Mind a három fajtát imádom, de eddig másfajta kutyusunk volt. Nem tudom eldönteni, s ma- holnap kéne vissza szólnom, ha biztosra szeretnék menni.
Mi alapján válasszak?
A mopsznál a tenyésztő és a segítőkészség , profizmus tetszik, közel is van, és biztos igazi mopsz lenne. A tacskónál a kutyus elbűvölő, plisz mestertenyészet, de nem voltak annyira kedvesek, olyan normál. Nem tudom mi lenne személyesen, hisz elég messze van.
Az uszkárnál rendesek voltak, de nem tűnt túl meggyőzőnek a dolog.
Szerintetek?
Szívesen ápolom az összes kutyust azzal nincs gond:)
A mopsz elvileg nagyon tud horkolni, a tacskó meg csöndesebb, viszont mivel vadászkutya, nem tudom mennyire tud nyugodt lenni mint mondjuk a mopsz.
A lényeg, hogy ragaszkodó legyen, kedves, és ne legyen idegbeteg, izgága.
Mindkettőnek egyformán hullik a szőre, igaz?
Én mopszot nem választanék, de ez a személyes véleményem (a szemproblémái miatt sem, meg a rövid arcorri része miatt sem - nem túl egészséges, hogy ilyen kutyát tenyésztenek).
A tacsit már inkább, de azt tudnod kell tényleg, hogy a tacsi nem tipikus öleb. Kissé makacs, nehezebben tanítható, nagyon mozgékony, sok foglalkozást és mozgatást igényel. Ettől még persze aranyosak, de tudni kell velük bánni.
Az uszkár mint fajta talán a legszimpatikusabb, okos, értelmes kutyák, persze attól még kutyaként kell nevelni őket is.
Mi nem tűnt az uszkárosnál meggyőzőnek?
A tenyésztőben és az információkban volt valami ellenszenves.
Uszkárt sajnos nem találok, eddig egy olyat találtam ahol a nő nagyon barátságtalan volt, illetve még van egy hely ahol most vannak de ott nem veszik fel.
Tacskó meg mopsz pedig biztosan van de már csak 1-1 kölyök.
Inkább tacsó felé hajlok, hisz pici, jobban tudom vinni, nem horkol, jobban lehet öltöztetni, babusgatni, annyi videó van fent róla youtube-on:) csak félek, hogy leutazom vidékre és mi lesz, ha valami ellenszenves lesz, a gazdijuk, vagy a szülők.
viszont a mopsznak a tenyésztői nagyon rendesek, vannak fent videók is, oké tényleg nem túl egészséges kutyafajta, viszont ő is nagyon édes, és jól el van lakásban is.
Nem igazán tudok dönteni:(
Talán picit a tacskó fele jobban hajlok, de még holnapig van időm:)
"minit" semmiből sem választanék
A többi már szubjektív.
Én lemennék a tacskót megnézni, ha az tetszik a legjobban, ennyit megér a dolog. Ha a tenyésztő korrekt, akkor ne azon múljon az ügy, hogy nem tűnik számodra elég szívélyesnek a telefonban.
Viszont az tényleg igaz, hogy ha egyik sem felel meg mindenben az elképzelésednek, akkor várj egy új alomra.
A tacskók a makacsságuk miatt hatalmas egyéniségek. Gyerekkoromban otthon tacskónk volt. A mienk pont nem vot egy izgága, mozgékony egyed, de vadászkutya révén inkább ez inkább kivétel.
Mopsz nekem hem tetszik a rövid orra és a szeme miatt, de ez izlés dolga. A szőre nagyon hullik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!