Puli, mudi vagy schnauzer? Ti melyiket választanátok?
Második válaszoló!
Sajnos nem. Számomra már túl heves, terrieres a jelleme. :/
Haha, utolsó, te hány pumit ismersz? xD Nem elég hogy ugatós terelőkutyák, még terriervér is van bennük. Minden csak nem nyugodt típus.
Én a mudit ajánlom, de hát én elfogult vagyok, mertnekem is az van, te meg semmi infót nem írtál, hogy mire kell.
Egy ismerősömnek volt egy nagy snaucere, aranyos kutya volt, mint egy óriás bébi, úgy viselkedett, de egyszer kinyitották a kaput és elszaladt a másik kutyával együtt és nem jöttek vissza.
Nekem pulim van és őt lehet vinni póráz nélkül is, nem szökik meg. Erre nem is tanítottam, ő találta ki hogy velem jön. Ha másik kutya is velünk van, kicsi jack russel keverék, és szökni próbál, akkor a puli utánamegy, megfogja és vissza tereli hozzám, pedig erre sem tanítottam szerintem, csak volt mikor megfogtam a kiskutyát úgy, hogy utánaszaladtam, és a puli ezt látta, később meg már segített nekem ebben, és ő szaladt utána, hogy megfogja. A puli nekem tetszik viselkedésre.
Az előttem szólóhoz hasonlóan én is a pulit ajánlom saját tapasztalatból:
Érdeklődő, kíváncsi természetű (legalábbis az enyém), könnyen tanul: én csak a nevét tanítottam meg neki, mindent magától tanult. Hű a gazdájához, soha nem szökik el otthonról, szereti az emberi társaságot. Barátságos(az idegenekkel szemben is, de jól megnézi ki jött be a kapun), házőrzőnek is jó. Különösebb igénye nincs: kaja, víz és mozgástér (lehetőleg egy jó nagy udvar) kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!