Menhelyről hozunk ki a napokban kisebb testű kutyát. Mik azok, amiket mindenképp be kell szerezni?
Ami már listán van: kutyaház, etető és itató tál, száraz táp és konzerv, nyakörv, póráz (sima+ teleszkópos), szájkosár, bolhairtó nyakörv ill. szer, kutyasampon, kefe, néhány játék.
Persze egy állatorvossal is átnézetem majd.
Van, amire még gondolnom kellene?
Ha megfürdetjük a kutyát, lehet hajszáritózni, ha rövidszőrű?
Amit húzz ki a listáról: konzerv. Ne vegyél neki, mert haszna semmi, csak f.sni fog tőle.
A flexi ("teleszkópos") póráz is felesleges.
Pici, rögtön lenyelhető jutalomfalatokat vegyél, különösen az első időkre, míg tanítod pl., hogy jöjjön oda hívásra.
Fürdetni most csak akkor, ha bent a házban maradhat teljes száradásig. Lehet hajszárítózni, de lehet, hogy megriad tőle. Elég csak jól megtörölni, és fűtött helyen hagyni megszáradni.
Bár ha rövid szőrű, kisebb testű, akkor remélem eleve a házban tervezitek tartani.
Ne hajszárittózd, töröld átt jól aztán kész megszárad magától. A hajszárittő kiszárithatja a bőrét és allergiás reakció is beindulhat tőle.
Amúgy a lista jónak tűnik, Ami még kell szeretet és sok türelem! :)
A konzervet szerintem is húzd ki, felesleges, semmi tápértéke nincs(Néhány kivétellel, de ez ritkább).
A másik, lehet, hogy csak elfelejtetted írni, mert természetes, de mi pl úgy jártunk, hogy elfelejtettünk a kutyaházba anyagot venni:D
Persze nem tragédia, de télen én sem szívesen feküdnék a hideg fa padlón.
Akár egy pléd(száraz időben), de vehetsz szalmát is, az sokkal jobb.
Illetve esetleg bentre is ugyanígy, egy kosár neki.:)
Koszonom szepen a valaszokat.
Kinti kutya lesz. A szalmat beszerzem a hazba.
Utazast meglatjuk hogy birja majd. Az allatorvos nekunk setatav lesz de egyebkent elfer labamnal is lennt az anyosules elott is. Ha nem lesz beteg attol h nem lat ki (?)
Szeretet, turelem ezek bol nem lesz hiany. Az elozo kutyam 16 evet elt.
Jobb lenne másikat választani, ha kinti kutya lesz - ne rövidszőrűt!
Az autóval az én kutyáimnak nem volt problémája, bár ők kiláttak, mert az ülésen utaztak, vagy szállítóboxban.
Jelen pillanatban a menhelyen (vagy inkább gyepin) olyan körülmények között él, hogyha kint is lesz, fejedelmi élete lesz.
A rövidszőrű kinti kutyám 16 évet élt. Én nem oktatom ki azt, aki bent tartja a kutyáját, akkor is ha hosszú szőrű... Ha szigetelt a háza, és nyilván -10 fokban lehetősége van fűtött helyen lenni, szerintem nem lesz semmi baja.
Voltam állatorvosnál és kaptam speckó sampont, meg féreghajtó tablettákat, meg nyakba csöppentős cuccot. A kutyaház is kész lesz ma, úgyhogy már csak a lakót várjuk. A teleszkópos pórázt hagytam.
Aztán ha itt lesz, jöhet a kutyasuli, a sok játék és séta :) Majd rakok fel képet ide, ha már itt lesz! Rajtunk kívül egy 2.5 éves kisfiú is istápolja majd :)
Köszi a segítséget mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!