Hogy vágjak vissza? Milyen csínyt ajánlanátok? (természetessen csak diszkréten)
4 éve költöztem családi házba ,egy idős hölgy lakott benne amíg meg nem halt!!A szomszédomban van 3 kutya,és bár őelöttük is van közterület ami fűves de a mi házunk előtt 3x annyi!!A lényeg odaszoktatták a kutyájukat "nagydolog+kisdolog" ügyileg,naponta 3x!Szóltam nekik szépen szedjék össze,megígérték megstsezik!Nem ment nekik...eltelt 1 év....!Második évben is szépen kértem őket...vettem 100 db-os zacskót is nekik...nem szedték össze!!Megcsinálták,hogy este 11-kor engedték ki a kutyákat meg reggel 6 órakor amikor mi már alszunk!!
Nem akarok veszekedni ...belefáradtam....abba is,hogy szóljak nekik állandóan..csendben szedegetem "zacskószám" a kutyagumit!!:(
De ma történt egy annyira kellemetlen dolog...!!Nyílik az ibolya és az én drága kincsem a 6 éves lányom akart szedni nekem ...és belenyult a kakiba...na ezen bepöccentem...!
Nekem is van 2 kutyám,azoknak van egy hely ahova piszkithatnak 2 naponta takarítva van ..és az udvarunk is fele akkora mint az övüké.
Mit tegyek??Kenjem be sza@al a kilincsüket??:)
Az én kutyáim annyira jól neveltek,hogy megpróbáltuk azt is többször,hogy csináljanak oda...a szomszéd elé...de finnyásak...ők csak az udvarunkba akarnak:))))
Nézzétek én megértem azt aki véletlenül,vagy néha sétáltatás közben elém piszkit....összeszedem nem ügy!!DE AMIKOR direkt csinálja...wááá
Mond meg neki, hogy legközelebb kihívod a gyepmestert (vagy mit tudom én hogy hívjákot), és elviteted a kutyát a közterületről.
Vagy pedig csinálj fényképet amint a kutyák eléd sz@rnak és jelents fel a közterületeseknek.
Ha a szép szó és a többi nem használ, legyél drasztikus.
Nekem is két évembe telt, de célt értem a proli szomszédokkal. A kutyájuk kiszaggatta a kerítést egy olyan ponton, ahol nem fértünk hozzá a dús sövénytől. A kis dög mindig átjárt és odakakált a gyepünkre, meg morgott ránk. Szóltam többször a gazdinak, de ő is szart, csak éppen az én fejemre. Fogtam és mindennap összeszedtem a kutyapiszkot a kertben ("véletlenül" került közé ami jókora kutyánk terméséből is jócskán) és átdobáltam a kertjébe, de gondosan, minden irányba. Így ment ez egy ideig, de nem tűnt fel neki, hogy mi történik, pedig pottyant a teraszára is bőven.
Aztán a kis dög már szinte átszokott hozzánk, hát fogtam és kiraktam a kapu elé (úgy megijedt, hogy még morogni sem mert). Hozzáteszem, olyan helyen lakunk, ahol a madár se jár, a kutyájuk meg nem szökős, csak jól megszeppent, hogy kerítésen kívül találta magát. Ott ült a kapuban, amíg gazdika hazaért. Egyszer úgy időzítettem, hogy pont kint voltam, amikor megérkezett és csodálkozva nézte, hogy a patkánya megint a kapu előtt ül. Szóltam neki, hogy jött erre egy család gyerekkel és csúnyán megmorogta őket a kutya, erre apa azt mondta, hogy elviteti a sintérrel :=). Na, gazdi a következő hétvégén befoltozta a kerítésen a lyukat.
Ne add fel te se és ne riadj vissza némi disznóságtól (persze csak lightosan :=) ) sem a cél érdekében! Sok sikert!
Erőt adtatok ..komolyan ....azthiszem itt az ideje a bekeményítésnek!!!!Nem akartam "háborút",mert tisztes idős emberekről van szó és hát...mindig az járt az eszembe,hogy nehéz nekik lehajolni is!!"Lightos leszek"!!!DE kiröhögnek a hátam mögött meg velük él a 40 éves lányuk...akinek szintén szóltam már és kb.2x meg is erőltette magát összeszedte kb. 1 éve:))
Azt fogom csinálni,hogy összeszedem és kezdem átdobálni...végül si egy szavuk nem lehet...az ő kutyájuk kakija...meg egyébként is a z utca közterület nem??A törvény 30.000 ft-al büntetheti azt aki nem szedi össze a kutyája után a piszkot!!
És ha szóvá teszi ...finoman ecsetelem ezt is neki!!
KÖSZÖNÖM!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!