Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elhozzam? (a többi lent)

Elhozzam? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Van egy nagyon szimpatikus kutya a közeli menhelyen. Szerintetek elhozzam vagy inkább majd a tavaszi szünetbe? Mind a kettőnek megvan az előnye meg a hátránya.

Most: Előny: nem szokik annyira hozzám mert nem vagyok vele 0-24-ben így megszokja az egyedüllétet.

Hátrány: lehet hogy nyüszít

Tavaszi szünet: Előny: Sokat lehetünk együtt.

Hátrány: Nagyon hozzám szokik.

Ja amúgy amikor nem lennénk itthon egy kennelbe lenne hogy ne tegyen kárt magába és a lakásba de ha látjuk hogy tök szobatiszta akkor egy 20nm2-es szobába lenne kiengedve (az én szobámba)

Szerintetek mit csináljunk? Elhozzuk vagy ne? (szívem szerint elhoznám mert sajnálom hogy egy menhelyen sínylődik. Azért mégis csak jobb lenne nálunk.) Ti mit tennétek?

2016. jan. 20. 12:56
1 2
 11/14 Sidana válasza:
Szerintem egy kutya sokkal jobban érezné a szobádban magát szeretve, melegben mint egy menhelyen ahol ki tudja ki viszi el ha nem te, milyen sorsa lesz. Egy kutya viszont nagy felelősség de ha te úgy érzed hogy érett vagy rá, felelősségteljesen gondozod, minden nap 2x-3x leviszed nagy sétákra mindenképpen hozd el, mert sokáig felfogod tenni magadnak azt a kérdést "mi lett volna ha?" Lehet az előttem szólónak állatkínzás a kutyának egy lakásban lenni pár órát egyedül, de én állatkínzásnak mást neveznék. Kap enni, inni, szeretetet, melegben van, oké egyedül de egy idő után megszokja hogy minden nap vissza térsz hozzá akkor miről beszélünk? Én kutyusom is pár órát egyedül szokott lenni itthon, viszont nem depressziós úgy örül ha hazajövünk hogy mai napig bepisil, bár ha 10 percre megyünk el akkor is így van. és már lassan 3 éves lesz. És nem te vagy egyedül akinek otthon kell hagyni a kutyusát egy kis időre hanem még nagyon sokan.
2016. jan. 21. 13:30
 12/14 A kérdező kommentje:
Amúgy azért lenne kennelbe mert nem szeretnék egy halott kutyusra hazajönni mert mondjuk magára rántotta az akváriumot vagy lenyelt egy kisebb tárgyat vagy elrágott egy vezetéket és megcsapta az áram. Vagy pisitengerre se szeretnék lépni. Tudom hogy ez mind nevelés kérdése de én akkor is nagyon féltem. Amúgy egy kistestű kutya szerintem elvan egy 117*85*75-ös kennelbe. Lenne neki préselt csont, KONG és még sok más. Az ő biztonsága érdekében IS be lesz zárva meg a lakás épsége miatt is.
2016. jan. 21. 19:28
 13/14 anonim ***** válasza:

Értem én a problémádat (2 akváriumom van és nemrég fogadtam örökbe kutyát), de ez így akkor sem kerek. Ha annyira ragaszkodsz hozzá, próbáld meg a szobakennelt, de tudj róla, hogy:

- beszoktatni egy hosszabb folyamat, messze nem biztos, hogy néhány nap alatt eljuttok odáig, hogy 6,5-7 órát megmaradjon benne,

- nem mindegyik menhelyi/gyepis kutya fogadja el a szobakennelt, tök mindegy milyen finomságokkal, milyen birkatürelemmel próbálod szoktatni.

Legyen egy B terved! Legalább azt sírd ki a szüleidnél, hogy egy szobát tegyetek teljesen kutyabiztossá és lehessen ott a kutya, ha a kennel nem válik be! (Mondjuk az előszobákban általában kevés a cucc és zsinór.)

Ha ez a te kérdésed: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7521140-maxim..

Biztos, ami biztos tarts meg magadnak egy napot! Könnyen összejöhet valami, ami miatt nem tudsz iskolába menni: keresztelő, temetés, betegakutya stb. (Utóbbi miatt voltam itthon tegnap egész nap, hogy ha romlott volna az állapota azonnal vissza tudjam vinni az orvoshoz.)

Amúgy unokatesómék fogadtak örökbe hasonlóan kutyát tavaly: ő 3 napot tudott otthon lenni vele, viszont meg tudták oldani, hogy munkaidőben 2x-3x hazaszaladjon valaki hozzá egy gyors wc-ztetésre. Szóval teljesen megoldható az elgondolásod :)

Ja igen: ha felmerül benned a gondolat, hogy a kutya magára borítHATja az akváriumot, keress valami más helyet a halkajának! ;)

2016. jan. 23. 08:49
 14/14 anonim ***** válasza:
Az összeszokás nem egy két-napos, hanem hónapokig tartó folyamat. Sétán ne engedd el a pórázról addig, amíg nem megbízható, komoly baleset lehet a vége, el kell fogadnia, ha visszahívod. Előbb olyan helyen gyakorolj vele, amelyik zárt (bekerített kert), aztán vidd el kutyaiskolába.
2016. jan. 23. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!