Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elhozzam? (a többi lent)

Elhozzam? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Van egy nagyon szimpatikus kutya a közeli menhelyen. Szerintetek elhozzam vagy inkább majd a tavaszi szünetbe? Mind a kettőnek megvan az előnye meg a hátránya.

Most: Előny: nem szokik annyira hozzám mert nem vagyok vele 0-24-ben így megszokja az egyedüllétet.

Hátrány: lehet hogy nyüszít

Tavaszi szünet: Előny: Sokat lehetünk együtt.

Hátrány: Nagyon hozzám szokik.

Ja amúgy amikor nem lennénk itthon egy kennelbe lenne hogy ne tegyen kárt magába és a lakásba de ha látjuk hogy tök szobatiszta akkor egy 20nm2-es szobába lenne kiengedve (az én szobámba)

Szerintetek mit csináljunk? Elhozzuk vagy ne? (szívem szerint elhoznám mert sajnálom hogy egy menhelyen sínylődik. Azért mégis csak jobb lenne nálunk.) Ti mit tennétek?

2016. jan. 20. 12:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Miért hátrány az ha hozzád szokik? Úgyis megkell tanítanod majd az egyedül létre, hogy ne legyen szeparációs szorongása!
2016. jan. 20. 13:01
 2/14 A kérdező kommentje:
Hát ezt úgy értem hogy ahhoz lesz hozzászokva hogy egész nap otthon vagyok.
2016. jan. 20. 13:06
 3/14 anonim ***** válasza:

Mennyi időt lenne egyedül?

Szerintem a menhelyen is be van zárva egy kis helyre, még ha naponta sétáltatják akkor is hosszabb ideig, mint nálatok lenne. Ha beleszerettél vidd haza péntek délután, akkor legalább a hétvégén tudtok ismerkedni.

2016. jan. 20. 13:12
 4/14 anonim ***** válasza:
Jobb menhelyen megengedik, hogy a telepen sétálj ls barátkozz vele, akár két hétig is. De mindenképpen hozd el, mert ez az állat a te kutyád. Én is így jártam, ő választott engem, évek óta együtt vagyunk.
2016. jan. 20. 13:20
 5/14 A kérdező kommentje:

Hát max február 1-én tudom elhozni mert addig az eredeti gazdit keresik.

Hétfőn: 6-7.10-ig séta majd a legközelebbi séta 14.00-15.30-ig majd én tanulok ő meg elvan. 6-kor vacsi és 7-8-ig séta. Az utolsó séta minden nap 21.30-21.40-ig fog tartani.

Kedd: 6-7.10-ig séta majd 13.00-15.20-ig a másik 2 séta ugyan akkor van mint hétfőn.

Szerda: 6-8.10-ig séta a következő pedig 16.20- 17.40-ig majd ugyan a többi ugyan úgy.

Csütörtök: 6-8.10-ig aztán 14-15.40-ig

Péntek: 6-7.10-ig 12.00-14.00-ig

Hétvégente akár egész nap is a szabadba lennék.

A séták alatt bandázást, rohangálást, és póráz nélküli sétát jelent meg tanítást.

2016. jan. 20. 13:26
 6/14 A kérdező kommentje:
Szerintem ha még ott lesz akkor 5-én hozzuk el és akkor a hétvégét együt tudjuk tölteni.
2016. jan. 20. 13:27
 7/14 A kérdező kommentje:
*együtt
2016. jan. 20. 13:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Jöhetnek még válaszok. Kérlek segítsetek.
2016. jan. 20. 16:21
 9/14 anonim ***** válasza:

Azt már most felejtsd el, hogy 2-3 óránál többet töltsön szobakennelben! Nettó állatkínzás. Tessék elolvasni a szakirodalmat, senki nem ajánlja.

Inkább azt kellene megoldani, hogy valaki nap közben nézzen rá a kutyára, dobja ki pisilni/kakilni. Anyu, apu, nagymama, valaki nem tudna segíteni?

Vagy nem tudom nálatok van-e még olyan, hogy a szülő 3 napot igazolhat (amikor én jártam iskolába még volt), de érdemes lenne utána nézned és ha van rá lehetőséged kivenned 1-2 nap szabit.

Ha még nem tetted, ismerkedj meg a kutyával, kölcsönös szimpátia esetén meg hozzad minél hamarabb! Mivel frissen bekerült kutyáról van szó, könnyen lehet, hogy más is feni rá a fogát. Tudod, ha valaki kutyát szeretne, megnézni a környékbeli menhelyek kínálatát, aztán vissza-visszatér megnézni a beérkező kutyákat.

2016. jan. 20. 19:38
 10/14 A kérdező kommentje:
Miért állatkínzás? Ha előtte 1 óráig futtatom, játszok vele, tanítom akkor attól elfárad és alszik. Volt már kutyánk. Ő is amikor itthon voltunk és éppen nem történt semmi akkor aludt. Szerintem elhozom. Köszi a válaszokat.
2016. jan. 21. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!