Hogyan szoktathatom le erről vagy mit kell tennem?
A harapdálást tiltsd! Hagyd vezényszó esetleg pofon 3 ujjal, de óvatosan, ne kerüljön a kezed a foga közé.
Ha a lábad alá kerül, lábbal told arrébb. Ne gorombán, de határozottan (nem szoktam rúgni, csak odébb tolom).
Mind a két gyakorlatot szerintem egy hét alatt meg lehet tanítani, ha mindenki megköveteli
Ez elég kevés foglalkozásnak tűnik. Mennyit tanítjátok, sétáltatjátok, játszotok vele naponta? Egy kiegyensúlyozott kutya, akivel kellően foglalkoznak nem fog állandóan a lábatok alatt lenni. Persze, mikor kimentek örül, de azért nem fél óráig tart ez az örömködés.
Legyen meg a rend, hogy mikor játék van, akkor lehet harapdálni, lehet láb alatt mászkálni, amikor pedig nincs semmi, akkor ő is maradjon nyugton. Ezt tiltással, jó időben történő jutalmazással tudod elérni.
Ne is kössétek meg, egy kaukázusit aztán meg végképp ne.
A harapdálás játék nála, így játszana egy másik kutyával is. Ennek ellenére meg kell értetni vele, hogy titeket nem haraphat. Viszont játszhatsz vele olyan játékkal, amit haraphat, pl. erős kötél, labda, rongy.
Hogy mindig láb alatt van, az is kölyökkori sajátosság. Ti vagytok a családja, minél közelebb akar lenni hozzátok. Told arrébb a lábaddal.
Nyakörvvel kell sétáltatni, a hám húzásra való, nem sétára.
Jó lenne beszerezned neki a pórázt, nyakörvet, és sürgősen elkezdeni sétálni tanítani, mert később nehezebb lesz, és bitang erős kutya lesz!
Így kelti fel a figyelmet magára. Nem elég a játék neki. Valamint jutalom falattal el tudod csalogatni. Én megállnék előtte megvárnám míg arrébb megy és mwgjutalnaznám. Így pozitívan be fog neki vésődni.
Türelemre van szüksége ,rengeteg türelemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!