Nyüszít, vonyít. Két napja van nálam egy több mint 6 hetes francia bulldog kislány! Gondolom a kora miatt de semmit sem tudok tőle tenni a lakásban (mosdó, fürdés, evés, tanulás) hogy ne nyüszítsen?
"Kedves első válaszoló első kutyusom én nem értek hozzá nem tudom ezt ."
Ez tipikusan az a probléma, hogy ha kicsit is utánaolvastál volna a kutyatartásnak, akkor tudnád. No, de akkor gyorstalpaló!
1. Holnap első dolgod legyen elvinni a kutyát orvoshoz! Megnézitek az általános egészségi állapotát, kap chipet, oltási könyvet, féreghajtót és az első oltását. Megbeszélitek az oltási programját.
2. Ma, mivel még gyermek az idő, kezdd el bújni a netet, hogy hol van a környéketeken kutyaiskola, olyan ami normális is és tart kölyköknek szocializációs foglalkozást (közismert nevén kutyaovit)! Holnap akár az állatorvostól is rákérdezhetsz, szeretik a jól nevelt kutyákat, valószínűleg ő is tud ajánlani. Indoklás: Ennyire felkészületlenül egyedül úgysem fogod tudni megfelelően szocializálni és felnevelni a kutyádat. Ehhez nyújt segítséget a kutyaiskola: megtanítanak téged kezelni a kutyádat!
3. A szomszédoktól töredelmesen bocsánatot kérsz, biztosítod őket arról, hogy már rajta vagy a helyzet orvosolásán.
4. A kutyádtól meg lehetetlent ne várj: babakutya, aki túl korán lett elválasztva az anyjától és az alomtestvéreitől. Természetes, hogy sír. Próbáljatok kialakítani egy fix napirendet minél hamarabb: ha megtanulja, hogy mi után mi következik, az biztonságérzetet adni neki.
Nekem ugyan nem babakutyám van, hanem felnőtt kutyát fogadtam örökbe, de a kutyakozmetikusunk tanácsára relax zenét hallgattunk vele az első este, az segített neki elaludni. Ember relax is jó, de vannak kifejezetten kutyákra kifejlesztett relax zenék is: https://www.youtube.com/user/relaxmydog
5. Szedj össze valami jó kis kutyás szakirodalmat!
Köszönöm a válaszokat !
Oltáskönyve van és már kapott féregtelenítőt is.
Köszönömmég egyszer!
Még legalább két hétig az anyja mellett a helye! Persze, hogy sír! Olyan ez, mintha egy 3 hónapos csecsemőt szakítanál ki, majd csodálkoznál, hogy sír.
Igen, ha kicsit is érdekelt volna a kutyád, mielőtt megvetted, ha kicsit is utána néztél volna, most nem lenne ilyen problémád! Egyszerűen fel nem foghatom, van neted, akkor miért nem tudtad beírni például, hogy "felelős kutyatartás"? 20 perc az életedből, ez komolyan ennyire megterhelő? Vagy eszedbe sem jutott, hogy a kutya érző lény, felelősséggel jár, és nem egy tárgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!