Olvastam páran tudatosan választották ki kutyájukat, amit épp most tartanak és szeretnek. Arra lennék kíváncsi milyen stratégiát követve jutottak el a végeredményhez. Maga a gondolatmenet érdekelne. Előrébb vetted a saját igényeidet?
Aktuális körülmények volt a kiindulópont? Saját tulajdonságaidhoz hasonlót kerestél?
Nekem a szempontjaim a következők voltak: ne legyen túl nagy termetű, mert sokat utazunk, és egy nagy kutyát kocsival szállítani jóval macerásabb, pl. a csomagtartót nem tudom teljesen feláldozni egy szállítóketrecnek, így olyan kellett, ami a hátsó ülésen is elfér. Aztán legyen barátságos, szintén emiatt, sokat járunk túrázni, kirándulni, ezt a kutya is szeresse és bírja, és lehetőleg a többi túrázó se féljen tőle. Mindemelett lakásban tartható kutyát szerettem volna, mert tőlem idegen, hogy a kutya kint van a kertben én meg bent a lakásban. A hosszú szőrű kutyák jobban tetszenek, mint a rövid szőrűek. Így maradtak a listán a spánielek és a szetterek. Utána kezdtem tenyésztőt keresni, és mivel ez a tenyésztő volt a legszimpatikusabb, így lett végül cocker spániel.
2010. márc. 27. 14:02
12/21 anonim válasza:
Én évekig olvasgattam a kutyás újságokat, beszéltem kutyásokkal, így voltak, amik megtetszettek a leírás alapján. A fő szempont a könnyű taníthatóság volt. De én nem úgy nézegettem a leírásokat, hogy na most kiválasztom a nekem megfelelőt, hanem egyszerűen érdekelt a téme, sokat olvastam a kutyákról, így amikor végre tarthattam kutyát, már jól ismertem a fajtákat, tehát kialakult véleményem is volt. A saját fajtámat tenyésztő ismerősöm ajánlotta, éppen voltak nála kölykök, utánanéztem a fajtának és beleszerettem. Ez volt a mudi.
2010. márc. 27. 19:56
13/21 anonim válasza:
Én olyan kutyát akartam aminek van tekintélye (ha kiáll a kapuba idegen ne merjen belépni) tehát kistestű szóba sem jöhet, de túl nagy sem, ne legyen ugatós az az csak akkor ugasson ha valaki hozzánk jött és nem csak elsétált a ház előtt, szeresse a gyerekeket merthogy vannak gyerekeink és nem lenne jó ha bántaná őket és még néhány szempont aminek szerencsére többé- kevésbé megfelel az a kutya ami mindig is tetszett és szerettem volna tartani és már két éve meg is van a BOXER :).
2010. ápr. 15. 09:32
14/21 anonim válasza:
A boxeres vagyok, és hogy a kérdésedre is válaszoljak vegyél vagy kölcsönözz egy könyvet amiben fel vannak sorolva a kutya fajták (akár több 100 pl: Kutyatartók kézikönyve) képpel leírással, válaszd ki közülük azokat amik kinézetre tetszenek olvass utánuk bővebben a neten és elfogod tudni dönteni, hogy melyik kell neked. Esetleg marad két fajta amin vacillálsz akkor tedd fel itt a kérdést, hogy melyiket válasszam :)?
2010. ápr. 15. 09:44
15/21 anonim válasza:
Sztem a Tacskók nagyon aranyosak. Eddig volt 2 tacskóm 1Tacskó és nem tom milyen keverék és egy fajtiszta:) nagyon jó házőrzők...a keverék inkább elüldözős fajta volt,de annyira,hogy nem mertek biciklivel elmenni előttünk...ez nem a legjobb,de a fajtiszta nagyon jó volt egyszer volt olyan,hogy beakartak jönni hozzánk[szerintünk tyúkot meg ilyeneket kerestek],de nem mertek bejönni mert itt volt a mi Tacskónk:D És az sem igaz,hogy vannak gerincproblémáik... ez hülyeség semmi baja nem volt:D Egyszer volt olyan,hogy el is ütötték szegényt,mert kiszökött és nem vettük észre[nem volt bedrótozva a kapu és kifért közötte,már mint azok a fokok között] de nem lett semmi baja kihívtuk az állatorvost adott neki injekciót és kevesebb mint 1hét alatt felépült. De most fehér német spiccet akarok:) Ez úgy volt,hogy az egyik ismerősünknek van ilyen kutyája és elmentünk megkérdezni,hogy ők hol vették vagy kitől és pont jókor mentünk mert akkor születtek volna 2hétre rá kiskutyák:) most már csak kb.5-7 hetet kell várni míg hazahozhassuk:) azért döntöttem ez a kutya mellett,mert könnyen tanítható és nagyon játékos [az anyja cirkuszi kutya volt.] Amúgy válassz olyat amit úgy gondolsz,hogy hozzád illik:),hogy nem fogod megbánni és esetleg eldobni:) Sok szerencsét a válogatáshoz:)
2010. ápr. 15. 13:21
16/21 anonim válasza:
Előző vagyok:) Amúgy a Tacsi nem fél a nála nagyobb kutyáknál sem.[Legalábbis az enyém nem félt soha:D] Volt olyan,hogy a nagy német juhászt ugatta vagy ha kiszokott akár harapta is...Mindig féltünk,hogy nem lesz-e baja,de a nagy kutya nem merte visszaharapni így sosem lett baja:)Ő ilyen kis harcias kutya volt és nagyon szerettük:D
2010. ápr. 15. 13:41
17/21 anonim válasza:
10ből 7 tacskó gernicproblémás. 3at nem vizsgáltak meg. több állatorvos ismerősöm is van, és ők is alátámasztják, hogy a tacskó, bár régen kitűnő kutya volt, mára beteges, és elvesztette régi jellegét, ami annyira szerethetővé tette. "cuki" így is lehet, de a trükkök 50 %-ára nem képes, nem hogy agilityben nem lehet vele gondolkozni, de azt is meg kell gondolni, hogy terepre kivigye-e sétálni az ember... pedig eredetileg vadászkutya volt. akinek egy ilyen, mai tacskó megfelel, az ennyi erővel yorkie-t is vehet. vagy fel lehet kutatni a fél világot egy normális tacskókennelért. merthogy itthon ilyen nincs.
2010. ápr. 15. 13:56
18/21 anonim válasza:
Nekünk mindenképp kicsi kutya kellett mert kicsi panelban lakunk.
Azért se legyen nagy méretű mert a pénztárcánknak bírnia kell az etetését.
Azrt se legyen nagy, hogy bárhova magunkkal tudjuk vinni őt.
Ne legyen ugatós, hogy ne lármázza fel a szomszédokat.
Ne legyen nagyszőrű, mert azt nyíratni kell vinni.
Legyen vidám és bohókás, elvégre hobbikedvenc lenne :)
Szeresse a gyerekeket :)
Ezeket követve eljuthatsz a MOPSZhoz :)
megjegyzés: nálunk a "ne legyen ugatós" dolog mondjuk nem jött be, mert iszonyat durván csahol :))
én nemigazán tudatosan választottam az elővel úgy volt hogy leültem a fűbe és még 3 kölyök volt beraktam az elsőt az ölembe kimászott a másodikkal ugyanez aztán a harmadik magától mászott be az ölembe
szóval inkább ő választott engem mint én őt
a másik kutyám össze-vissza nyalogatott és beleszerettem
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!