Mit nem csinálhatok jól? A férjemnek miért fogad szót elsőre? Rám miért morog, ugat? Ha olyan a kedve!
Nincs előtte tekintélyed, a férjednek meg van. A yorki egy terrier, ennek megfelelő vérmérséklettel.
A kutyasuli jó ötlet. Addig is, ha olyan csinál, amit nem kéne, úgy tiltsd meg neki, hogy az elég hatékony legyen, tehát ő is megértse, hogy ez nem elfogadható viselkedés. Nem csak szólni kell, hanem elkapni a grabancát.
Akkor vagy elég hatékony, ha célt érsz, azaz a kutya abbahagyja a tiltott tevékenységet.
Az a kutya aki a házba piszkít az nem szobatiszta. Ott a ketr, viszitek sétálni, miért kell újságpapírra végeznie a dolgát?
Egyébként meg szólhatsz hozzá kedvesen, vagy ordibálhatsz is vele, de ha nem vagy határozott akkor nem ér semmit. Az ordítozás a kutyáknál egyébként is ideggyengeségre utal, tehát csak méginkább aláásod a tekintélyed vele.
"Hiába szolok (szépen, kedvesen, vagy hangosabban)"
Tud magyarul is a kutya? Kétlem. Úgyhogy mondd el neki kutyául, és tanítsd meg a szavak jelentésére.
"Nagy kertes házban lakunk! Sok a tere szaladgálni. Minden nap többször is sétálunk pórázon."
Ez fordítva kellene működjön, a póráz nélküli séták alatt kellene a többi kutyával szaladgáljon. Mégis mi a fenéért rohangáljon az udvaron? Te sem szoktál, feltételezem.
"Szoba tisztaságot azonnal megtanulta. Újságpapír van neki a fürdőben és oda piszkít!"
A szobatisztaság azt jelenti, hogy NEM piszkít a házba. Sem papírra, sem szőnyegre, semmire.
Ajánlom figyelmedbe ezeket a videókat: https://www.youtube.com/user/KutyaDumaVideo/videos
Különösen ezeket:
És igen, a szobatisztaság azt jelenti, hogy nem csinál be senki házába, hanem kint a természetben végzi el a dolgát, mint minden normális kutya.
A kutya az kutya, nem macska, a kutyát sétáltatni kell, ezt mindenki tudja.
Mellesleg rohadt gusztustalan és igénytelen, amikor tiszta hugy meg szarszagú minden a házban. Nem viheted majd magaddal se sehova a kutyát, mert akkor ott is a házba fog becsinálni, vendégségben pl ez meg elég gáz.
Nem is értem, ha van kertetek, annyi lenne a dolgod, hogy kimész vele, aztán megdicséred ha pisil/kakil, hogy aztán csak ki kelljen nyitnod az ajtót.
Köszönöm a eddigi vàlaszokat!
Nem a piszkitàst kérdeztem..
Nem szeretném meg poràz nélkül elengedni.. Az utcàn azért nem mert még féltem.. Az udvaron meg sok màs àllat is van! Még kicsi szerintem..
Majd tavasszal. Akkor marad a kutyasuli. Addig meg türelem és probàlkodàs.
Voltunk màr vendégségben! Sőt anyosomékhoz minden màsnap megyünk!
Mindig beàll az ajtoba és akkor tudom hogy menni kell vele ki! Ezzel nincs gond.Szerintem ha egy helyre végzi a dolgàt otthon, és én azonnal papirt cserélek akkor nincs sem büdi,sem mindenhol piszok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!