Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kiskutya...

Mit csináljak a kiskutya szemével?

Figyelt kérdés
3 hetes kutyakölyöknek begyulladt a szeme,milyen házi gyógymód van!Segítsetek!!Köszönöm:)
2010. márc. 26. 16:25
1 2
 11/14 Akiteki ***** válasza:
100%
Ne dobd ki, vidd orvoshoz. Ahogy sokan mondtuk.
2010. márc. 26. 21:39
 12/14 A kérdező kommentje:

Adsz rá pénzt???Mert akkor a gyerekemnek nem tudok enni adni...??De ezt ha TE elolvastad volna az előbbi kommomat tudhatnád...szval???

Vagy ez már egy újabb kérdés lesz??Kutya vagy a gyerekem??:(

2010. márc. 26. 21:43
 13/14 anonim ***** válasza:
74%
Szép dolog volt, hogy befogadtad és segítettél rajta. Ugyanakkor, ha az ember kutyát fogad a háztartásába, azzal számolni kell, hogy sok pénzbe kerülhet. Lehet jobb lett volna egy menhely segítségét kérned, ha elmondod az anyagi lehetőségeidet, akkor biztos találtak volna megoldást, hogy segítsenek a kutyán. A picik oltásai, féreghajtása, táplálása sem kis pénz, remélem azt tudod, hogy ez 8 hetes korukig a te feladatod. Ha nincs pénzed arra, hogy egy 3 hetes kölyök szemgyulladását ellásd, ami amúgy nem egy nagy összeg, akkor az oltásaikat hogyan fogod kifizetni? Félre ne érts, én ezzel sem kötekedni, sem megbántani nem akarlak, csupán a tényeket közlöm. Maximálisan tisztellek azért, hogy segítettél az anyakutyán, ugyanakkor azt is mondom, hogy "egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél". A kölykeiért is. Igazán nem nagy pénz a szemkenőcs, nyilvánvaló, hogy a gyerekeinkkel sem rohanunk minden vacak dolog miatt az orvoshoz. De ez egy 3 hetes csöppség, gondolom, amíg a gyerkőcöd egészen pici volt, addig vele sem úgy voltál, hogy ugyan, ez csak egy kis gyulladás. Egy ilyen fiatal szervezetnek nagyon érzékeny még az immunrendszere, egy apró gyulladás is komoly károkat okozhat. Én sem rohanok minden aprósággal az orvoshoz a kutyáimmal, de mérlegelni tudni kell. Nem mindegy, az az élőlény - legyen akár állat, akár ember - mennyi idős és milyen jellegű dologról van szó és az mennyi ideje áll fent. Gondolom ha egy kisgyermek lenne mondjuk 1 hónapos és begyulladna a szeme, egyetlen anyuka sem a házi praktikákkal próbálkozna. Örülök, hogy gazdit találtál a kicsiknek, de amíg nem lesznek 8 hetesek, próbálj meg tisztességgel gondoskodni róluk. Ha elmondod az orvosnak a szorult helyzeted, lehet tud valami kompromisszumos megoldást mondani, vagy olcsó gyógyszert fölírni vagy ő maga, az ORVOS mondja meg a házi praktikát. Ami még mindig jobb, mintha mi itt látatlanban a monitor mögül próbálunk okoskodni. Egy szemgyulladásnak ugyanis sok oka lehet, belemehetett valami porszem vagy egyéb idegen anyag, amit csak orvos tud kiszedni vagy kenőcsöt adni rá, de akár a férgesség egy fajtája is lehet, amire szintén orvos tud tanácsot adni. És még ezer más oka. Ezt hidd el, nem lehet a gép mögül kitalálni, mindenképp az állatorvosnak kéne látni.
2010. márc. 27. 00:25
 14/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzszoló!

Igazad van ,és belátom a felelősségemet ...hidd el!!Nem bántódtam meg amit írtál mert minden mondatoddal segítettél nekem!A jóhír az egészben kimostam kamillásan,és kb óránként langyos vízzel is letörölgettük ...már nagyon szép neki a kis szeme!!Tudod amikor kerestük a gazdikat tájékoztattam a hírdetésben a gazdikat a nehéz anyagi gondjaimról és (bár nem nagyon hittem benne,csak a lányom erősködött),mindegyik leendő gazdi ahogy kiválasztotta a kölyköt aztmondta segítenek ..beleértve az oltásokat!

Csak tudod megíjedtem mert képzelheted amikor a legnagyobb hóba kinnt a járdádon találsz egy átfagyott kutyát,aki annyira barátságos volt,hogy az első perctől fogva érzem ....szeretném megtartani...pedig akár hiszed akát nem "kutyafóbiám van"...rettegek a kutyáktól egy gyermekkori trauma miatt:(

Befogadtam és képzeld másnap vettük észre ,hogy vagy szült vagy most fog.....az egyik szomszédunk segített almot készíteni..és éjjel meglettek(végig ott voltunk vele)!

Állatorvos látta a kicsiket amikor 3 naposak voltak(de írtam,hogy egy meghalt a születéskor):(

Akkor az orvos elkért 6000 ft-ot (mégcsak megse fogta őket,se papírt nem hagyott semmit ellátott jótanáccsal és ennyi)Ismer minket tudja miylen helyzetbe vagyunk....de nem akarom őt szapulni!

A lényeg ,hogy jól van a kiskutya!!

MA reggel hoztak 10kg.-os tápot az egyik leendő gazdinak van egy boltja és ő küldte....nagyon meghatott!!

2010. márc. 27. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!