Mit jelent az hogy egy kutyát következetesen kell nevelni?
Figyelt kérdés
2010. márc. 26. 16:02
1/8 anonim válasza:
Nem lehet az, hogy egyszer megengedsz neki valamit, aztán később meg megszidod érte, a szabályokat be kell tartani.
2010. márc. 26. 16:05
2/8 anonim válasza:
azt,hogy az elejétől kezdve úgy kell nevelni, ahogy majd mindig szeretnéd.
Pl, ha nem akarod,hogy az ágyon aludjon, akkor addig se engedd meg, míg kicsi, csak mert cuki és megsajnálod.
Ha nem akarod,hogy valamit csináljon,akkor az elejétől kezdve nem szabad azt megengedni SOHA, kivételes esetekben SEM, mert a kutya nem fogja érteni,hogy mit akarsz, miért lehetett tegnap és ma már miért nem.
2010. márc. 26. 16:07
3/8 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy a kutyát jól neveled. Nem zavarod össze, mindent úgy tanítasz meg neki, ahogyan kell. Sok gazdi ideges nevelés közben és ezt a kutya megérzi. Ha kapkodunk azzal is csak rontunk a helyzeten, na meg persze ha türelmetlenek vagyunk. Vannak rossz nevelési módszerek, és vannak jók
Jó: pozitív megerősítés, jutifalat, játék.
Rossz:kiabálás, kis verés(pofijára ráversz, vagy a fenekére), ideges viselkedés a gazdára nézve, stb
2010. márc. 26. 16:07
4/8 anonim válasza:
pl. azt, hogy amit ma nem szabad, azt holnap sem. Vagy, amit megengedtél eddig, azt nem jó, ha megtiltod. Tehát előrelátóan kell nevelni
2010. márc. 26. 16:08
5/8 anonim válasza:
Ja, és igen, amit előttem írtak. Vagy megengedsz neki valamit, vagy nem! Utolsó voltam
2010. márc. 26. 16:08
6/8 anonim válasza:
Bocsi, utolsó előtti!
2010. márc. 26. 16:13
7/8 anonim válasza:
Szia, én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Nem régen vettem részt egy állatvédő tanfolyamon, nagyon érdekes dolgokat tanítottak meg a kutyákkal kapcsolatban is. Sokan elrontják ott a nevelést, hogy egyenrangúnak tekintik a kutyát, azt hiszik, ők úgy gondolkodnak és éreznek, mint mi emberek. Ez sokban igaz, viszont egyben nem: ők falkában élő állatok, és mindig kell nekik egy falkavezér, aki most a gazdi. Ha a gazdi ezt nem vállalja fel, akkor a kutya fogja átvenni a szerepet, és ennek a hibás nevelésnek az egyenes következménye a támadás is. Nevelni pedig nem veréssel kell, főleg nem kézzel, hiszen ez a kéz nyújt ételt is az állatnak. Nagyon jó módszert mutattak az állatvédők pl. vadabb kutyák nevelésére is. Üres vizes kanna (fehér, 5-10 literes), ha valamit rosszat csinált, nekidobták a kutyának a kannát. A hangra is odafigyelt, ami számára kellemetlen, viszont fizikai fájdalmat nem szenvedett el. Összekötötte a rossz viselkedést a kellemetlen hanggal és gyorsabban tanult és értett meg mindent, mit is szeretnénk tőle.
2010. márc. 26. 16:40
8/8 anonim válasza:
Ha egyszer felengeded az ágyra, következetesen midig föl kell engedned. Ha soha nem akarod beengedni egy helyiségbe akkor következetesen soha nem tehetsz kivételt és ténleg soha nem engedheted be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!