Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyafelvásárlók hová...

A kutyafelvásárlók hová viszik a kutyákat?

Figyelt kérdés
Mert hallottam olyat, hogy külföldre eladják családoknak, de ezt nem hiszem, én külföldön sem láttam vagy hallottam olyan kisállat boltról, ahol tömegével lehetne kiskutyát venni, a külföldiek is tenyésztőtől vagy menhelyről vesznek kutyát... de akkor mi lesz a felvásárolt kutyákkal? Csak kísérletezni adják el őket? :(
2010. márc. 26. 14:26
 1/8 Akiteki ***** válasza:
100%

Először is az ilyen kamionos szállítmányok nagy része el sem jut a rendeltetési helyére, mert az állomány 40-60 %-a elpusztul útközben az embertelen körülmények miatt.

A maradékból néhányat tényleg rendelésre visznek, külföldön is van olyan, aki olcsón akar kutyához jutni.

A többsége kozmetikai laborokba kerül kísérleti állatnak. De nem ritka, hogy a textiliparban "feldolgozzák". Most nincs időm előkeresni, de valahol olvastam egy összefoglalást, hogy a kínai árukon feltüntetett alapanyagok mit takarnak. Amire emlékszem, hogy "erdei farkas" szőrme címen németjuhász bunda, meg a macskaszőrre is volt valami. Egyszer vett anyukám a kínai piacon egy kesztyűt, aminek a mandzsettáján szőrme volt. Esküszöm, hogy a cicánknak ugyanilyen szőre van!

2010. márc. 26. 14:38
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Olvastam egy cikket az egyik kutyás újságban. Végigkövették az egyik kutyafelvásárló útját. Amit tapasztaltak: a kölykök jólétére, egészségére nagyon vigyáznak, szigorú előírásaik vannak, a kölykök szerető családokhoz kerültek. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden kutyafelvásárló ilyen, de ilyen is van. Én nem adnék el így kölyköt soha, ha tenyésztő lennék.

[link]

(Bocsi, csak így tudtam feltenni a cikket. Nagyítsátok ki és akkor el lehet olvasni.)

2010. márc. 26. 14:53
 3/8 Akiteki ***** válasza:
Volt is belőle botrány rendesen! Scherer Zsuzsa kapott a fejére ezért a cikkért. Egyébként el sem ment, csak bemondás alapján írta a cikket.
2010. márc. 26. 15:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok. Még annyit hozzátennék, hogy a kísérleti állatokat kifejezetten erre tenyésztik, nem pedig mindenhonnan felvásárolják őket. Ez azért is fontos, mert a kísérleti állatoknak azonos körülmények között kell felnőniük ahhoz, hogy értékelhető legyen a kísérlet eredménye.

[link]

2010. márc. 26. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
15. 08 ezt nem tudtam. Akkor visszaszívom, bár attól még lehet igaz, de ezt ezek után nem hiszem.
2010. márc. 26. 15:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mondjuk a cikk olvasása után sem értem, hogy egy olasz családnak miért jobb, ha Magyarországról hozatja a kutyáit és miért nem veszi meg őket valahol közelebb.
2010. márc. 26. 15:29
 7/8 Akiteki ***** válasza:
100%
Ez csak duma. Olaszország élenjár a kutyatenyésztésben, sok fajtában vannak világhírű kennelek. És a kutyát szeretők megfizetik az árát. Ott nem divat minden udvarban láncra kötött kutyát tartani. Ezeket csak a kamionos kereskedő találta ki.
2010. márc. 26. 15:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Abból a változatos meséből, amit azok a nyavalyások előadnak, semmi sem igaz. Jól írták előttem, az ilyen 4-8 hetes, oltatlan kölykök legnagyobb része elpusztul fertőzések és/vagy a rossz tartási körülmények miatt. Ami eljut a végcélhoz, az vagy egy állatkereskedés üveg kalitkájában végzi, vagy feldolgozzák szőrmének, vagy valami hasonló sorsra jut.
2010. márc. 26. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!