Kölyökkutyus megkapta a 3. oltását, és az állatorvos azt mondta, hogy következőre majd csak fél évesen kell vinni. Nem 4 kell nekik?
Amit olvastam, hogy 4-et írtak 2 hetes időközönként.
Első oltását 6 hetesen kapta, 2.at 9 hetesen, a 3.at most az ünnepek miatt 11,5 hetesen. Azt hittem lesz még egy, az orvos azt mondta, hogy majd csak fél éves korában a veszettség elleni a kötelező, és hogy addig már féreghajtó sem kell neki, mert hogy eddig kapott minden oltásával.
Meg kérdezte, hogy hány kiló a kutya, mondtam, hogy pár nappal ezelőtt 6 kiló volt, beadta az oltást, utána rakatta mérlegre, és 6,9 kg volt. Ez baj.
Ő annyit mondott, hogy "az majdnem 7, na mindegy". Nem lesz gond?
6-8 hét parvo
8-10 hét kombi
10-12 hét kombi
3-4 hónap veszettség
6 hónap kombi
9-10hónap veszettség
12 hónap kombi
+ mindegyiknél féreghajtás
Ez biztos nem stimmel így, mert 3 és 4 hónapos kor között kell a veszettség oltást beadatni. Emellett úgy tudom, 12-13. hét után ajánlott a sor lezáró kombináltja, hogy az anyától kapott antitestekkel már biztos ne csökkenjen a hatása.
A 6-7 kiló közti különbség nem érdekes.
A chipet megkapta most a 3. oltással. (Ez hétfőn volt és a petvetdata-na még nem találom a chip számát regisztrálva.)
Májusra mondta a veszettséget, októberi születésű a kutyus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!