Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panel lakásba milyen kutyát,...

Panel lakásba milyen kutyát, érdemes tartani és milyen szabályokkal?

Figyelt kérdés
2016. jan. 6. 08:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

Nekünk Panelba egy 3 és egy 7 éves kislány mellett Argentin Dogunk van.

De tudom ajánlani pl a Labradort.

2016. jan. 6. 13:43
 12/23 anonim ***** válasza:
94%
Akkor gyereket se tartson senki, mert ők általában fel alá rohangálnak, sikótoznak, labdáznak... Azért a kutyák ezt nem szokták csinálni normális gazdival. Míg nkrmális szülőnél is ezt csinálja a gyerek.
2016. jan. 6. 17:10
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
10: Akkor végül is nem a kutya volt hangos, hanem a gyerekek :)
2016. jan. 6. 17:26
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem juhászkutyám van panel 8.emeletén. Semmi baj nincs vele, nem kapar, nem ugat és ezt onnan tudom hogy eggyátalán nem ugat, soha. Megfelelően le van mozgatva és teljesen elvan a panelban. Lent rohangál, pörög állandóan, de amint felérünk befekszik a fotelba és alszik, és minden séta után ezt csinálja, még a 15 perces után is.
2016. jan. 12. 09:01
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Bichont én is ajánlom, mert könnyen tanítható, nem hullik a szőre, bár emiatt 3 havonta nyilván a pénztárcába kell nyúlni, mert cserébe "haja" van, mi folyamatosan nő és nyírni kell.

Viszont elég sok foglalkozást igényelnek, és lehet pár eü problémájuk, úgymint csirke allergia, vagy diszplázia, de az én bischonomnak pl szívproblémája volt, nem zárt jól az egyik billentyűje. Emiatt csak gázos altatás jöhetett szóba náluk.

Illetve amit sok bichon gazdától hallok és meg tudom erősíteni, hogy nehéz őket szobatisztaságra tanítani.

Viszont ha jól vannak nevelve (és nem elkényeztetve, amit nehéz náluk megállni), akkor klassz kis kutya lesz, akivel lehet nyaralni, kirándulni, kisebbeket túrázni. Autóban is jól elvannak, bár szerintem mindegyik kutya ha időben hozzá vannak szoktatva.

Amit nem ajánlok: tacskó :D Ők még kertesházban is kihívást jelentenek, persze ha valaki elég aktív életet él, akkor lehet, hogy boldogul velük, de aktív makacs kis fenevadak :)

2016. júl. 2. 13:22
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az igazság az, hogy szinte bármilyen kutyus jó, ha van időd és energiád rá. A kertes háznak annyi az előnye, hogy ott egy húzós nap után, ha kihagyod a nagy sétát, talán a kutyus sem haragszik meg:) Míg társasházban erre nincs lehetőség ezt figyelembe kell venni. Ha nincs erőd nagy sétákra futtatásokra, akkor sincs minden veszve, pl francia bulldogok nem azok a rohangászós fajták :) de egy napi nagyobb séta nekik is kell. Ha a kutyus energiája megfelelően ki van aknázva, és kap némi nevelést is, nem kéne hangosnak lennie, hacsak nem kifejezetten beszédes fajtát választunk. Amúgy a társasházakban tartott kutyákkal százalékosan többet van foglalkozva, és sétáltatva, míg sok családis kutya életében sem jut át a kerítésen egy sétára...:) én nem tudnék dönteni, hogy melyik a jobb nekik...mind2nek vannak előnyei és hátrányai is.
2016. júl. 2. 13:24
 17/23 erto válasza:
35%
írd be a kis méretű kutya fajták és és nyomj rá az elsőre ha azt írja ki főnt hogy royal canin akkor jobba léptél bele oldalt ott van a kutya kg-ok ott válaszd ki 1-10 kg-osokat mert az való panelba. a szabályok. taníts d meg oda végezze a dolgát ahova kell,ha sokat ugat akkor meg kell neki tanítani hogy ott nem szabad, ha rágja párnát de van játéka akkor NAGYON ÓVATOSAN üsd meg a fennekét de a fejét ne,ne hagyd hogy rá mennyen az ágyadra mert a egyszer is rámegy lehet hogy ott fog aludni mindig inkább vegyél neki ágyat, és igazából ennyi ha ezeket betartod akkor rendes kutya lesz belőle.
2016. júl. 2. 20:30
 18/23 anonim ***** válasza:

Mennyi időd és energiád van a kutyára?

Egyetlen egy kutya nem való lakásba, társasházba: Az untatkozó, neveletlen.

A szabályokról, az önkormányzatnál, és a közösképviselőnél érdeklődj, az íratlanokról pedig a szomszédoktól.

2016. aug. 4. 08:13
 19/23 anonim ***** válasza:
A Bichont konnyu szobatisztasagra tanitani. Az enyem olyan aranyos, mikor mennie kell kaparja az ajtot. Ketszer tortent meg hogy ejjel bepiszkitott de csak azert mert rosszul volt a gyomra, hanyt is. De hat ez barmelyik kutyussal megeshet.
2016. aug. 4. 15:50
 20/23 anonim ***** válasza:

Pár fajtát eltekintve bármelyik lehet, ha van hozzá tapasztalatod, kedved, időd, energiád.

Nekünk pitbull van, naponta több órát foglalkozok vele, kötetlen munkaidőm van, de általában 5.30-6.30 reggeli gyors séta, utána hazaérek 2kor, akkor is 1 órányi séta de a dögmelegben csak 30perc mert ő se bírja, én se.. este pedig 2,5-3 óra, de közben feljövök mosdóba mert mini vízműtelep vagyok..állítólag..

Na az a lényeg én reggel frissibe tanítom, hajtatom vele az alap parancsokat, este pesig futunk, kötelezünk, gumihúzunk stb, ami testileg megerőltető. Nem mondanám teljesen szociálisnak, de kézben tartható a kutya, na meg felnőtt megszokáson nehéz változtatni, mintha kölyökként én nevelném... viszont amit látok, sok ráérős nyugdíjas, életunt középkorúak, rohanós fiatalok egyáltalán nem törődnek a kutyával, én alig tudom szocializálni, mert hogyan értessem meg a kutyámmal, hogy minden oké, ne támadjon, ha a kistermetű kutyák nagy része szabályosan őrjöng a pórázon. Én nem tudom, hogy minek nekik kutya, mert rajtam kívül a többi bullos gazda, 1-2 német juhászos meg egy boxeres pár szokott úgy többet foglalkozni, minden más kutyás telibesz.rja a kutyáját, tipikus őrjöngő kutyák: bolognese/havanese, tacskó, beagle, jack russel, yorkie.. és még én vagyok a "rosszarc" jaj fifike gyere menjünk gyorsan mert az a harci kutya nagyon veszélyes (miközben a kutyája tépi ki a kezéből a pórázt, hogy rámenjen a kutyámra, az enyém meg teljesen más irányba akar menni.. :D ).

Szerintem ha kezdő vagy, egy nyugodtabb kutyát kéne választanod, menhelyen sokszor az ilyen kisközép méretű véknyabb hosszabb szőrű kutyákat látom nyugisnak. Amolyan szerény kutyák. Semmiképp se a fentebb sorolt kutyákat. Vagy idős kutyát aki örül, hogy menni tud.

2016. aug. 4. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!