Kisgyerekek és cicák mellé milyen kutyát ajánlanátok?
7. vagyok
Ennyire pici gyerekekhez ne. Túl korai. Még ha a nagyobb jó gyerek is, lehet, hogy a kicsi állatira hasfájós, rossz alvó, stb lesz és mindenki szívni fog. Két évet minimum várni kell.
Nekem könnyű volt, mert 2 kutyánkhoz (elmúltak 3 évesek) jött két gyerek, majd amikor ők meghaltak (nem egyszerre), akkor a kisebb is már 2,5 éves volt, amikor jött az új. És még a 2,5 évessel sem volt egyszerű! (Pl. szegény frászt kapott, amikor a 3 hónapos kutya felugrott és elkapta a csicsáját és ezzel a lendülettel földre is rántotta a gyereket. :) Meg bizony a 6 éve is nyávogott, amikor a kölyök végigrágcsálta a karját a tűhegyes fogaival,pusztán szeretetből.)
Szóval nagyon gondold meg!
Rendben. Köszönöm a válaszod 7.
Átgondolom. Nem most alartunk hozni tavasszal, de átgondoljuk.
Nem feltétlenül kölyök való cicák mellé. Egy ideiglenesnél (vagy előző gazdánál) macskákkal együtt élő felnőtt kutyával sokkal jobban járnátok ilyen felállásban, mind a cicák, mind a gyerekek miatt.
Egy kölyök izgága, még ha csak játszani is akar a cicával, erőszakosan közeledik, amit a legtöbb macska nem értékel. Tudom, mert végigcsináltam egy összeszoktatást. Nem volt egyszerű, pedig a kiskutya macskák mellől jött. A már fiatal felnőtt másik kutyámmal sokkal könnyebb volt.
A másik, amit előttem is írtak, hogy két ilyen pici gyerek mellé kutyát beszerezni (pláne kölyköt) színtiszta mazochizmus. Nagyon valószínű, hogy nem lesz időd rá. És igen, a szép nagy kert max annyit számít, hogy könnyebb kiengedni pisilni a kutyát, lefoglalni magát nem fogja, vagy ha igen, abban nem lesz köszönet.
Az én lányom 1éves,páromé 5.
Van egy házicicánk is. Mi egy Argentin Dogott vettünk. Megvan nevelve és tökéletessen megvan a cicával is. Ha megyek tesómékhoz viszem magammal,van 4lovuk és velük is jól elvan.
Nevelés és szoktatás kérdése.
De ha nyugodtabb fajtát szeretnétek ajánlani tudom pl a Labradort,Goldenretrívert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!