Szerintetek befogadjam őt vagy inkább egy fiatalabb egyedet válasszak?
Mindkettő cuki - a kettőt nem tudod?
Szerintem van előnye is, ha felnőtt kutyát választasz, de elsősorban ezt neked kell eldöntened. Ha egyáltalán felmerült benned, nem ragaszkodnék a kölyökhöz.
Ne haragudj kérdező, de nekem valami nagyon nem tetszik a hozzáállásodban és ezer bocs, ha emiatt bunkóbbnak tűnök a kelleténél, eskü nem szándékos.
Szóval, ha már két kutya is van a listádon, akkor szerintem érdemes lenne megismerkedned mindkettővel. Kutyát még ebrendészettől is(!) jellem alapján választunk: nem érdemes 10+ évre egy olyan kutyát elvállalni, aki nem illik hozzád, csak azért, hogy elmondhasd, hogy altatás elől mentetted. Az neki is rossz lenne és neked is. (Unokatesómék is, egyem a jó szívüket, megmentették a legszerencsétlenebbet, most össze vannak zárva egy végtelenül tanulékony, nagy mozgásigényű kutyával, akivel nem tudnak megfelelően foglalkozni.)
A kistestűek tipikusan tovább élnek, mint a nagytestűek (értsd 12-15 év), úgyhogy a helyedben én nem akadnék fenn 2 éven.
Én egy 10 év körüli kutyát fogadtam örökbe, történetesen ő illett a családomhoz. Neki mondjuk már van egészségügyi problémája, de pont úgy figyel, úgy igazodik a mindennapjainkhoz, mint egy fiatalabb.
Azt hittem hogy mutatsz egy 5-6 éves kutyát,meg mondjuk egy 1-2 évest. Igazából 2 éven felesleges rágódni.
Mindkét kutya nagyon aranyos,szép tőled,hogy mentesz!
Érdeklődj a jellemükről,mert lehet az idősebbnek jobban passzol majd a jelleme hozzád,mint a másiké.
Kistestűek 13-15 évig is élhetnek. Főleg a keverékek. Szóval 2 éven nem akadnék ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!