Törvénymódosítás a kutyatartásban!?
Ezt most tényleg nagyon elszúrták. De őszintén remélem, hogy csak én tévedek... :(
2016.jan.1-től tilos kutyát tartósan láncra kötni. De mit jelent a tartós??? Mert ezt senki sem határozta meg, érthetetlen módon!!!
A korábbi rendelkezés, mely szerint a lánc minimum hosszúsága ennyi meg annyi, testmérettől függően, hatályát vesztette.
Ezek figyelembevételével, tulajdonképpen akárki tarthat kutyát láncon a nap 23 órájában, de akár 24-ben is, ugyanis soha a büdös életbe nem tudná senki sem bebizonyítani, hogy tartósan van kikötve a kutya.
Kimennek az állatvédők, a tulajdonos pedig rámondja, hogy 10 perccel ezelőtt kötötte ki. És el van intézve. Így a hatóság is tehetetlen.
"Akár 150 000 Ft-os pénzbírságra is számíthat...". Ezt mégis hogy akarták megvalósítani?
Egyszerűen hihetetlen, ennek most így mi értelme volt?
Ezt kb. nem értem. És nem azért mert értelmi fogyatékos vagyok. Hanem mert nem értem, hogy mi a gond abban, hogy a kutyát NEM LEHET láncon tartani. (Ha van kölköd, gondolom azt sem láncra kötöd)
Nálam mindig szabadon van a kutya.
Illetve ha jön egy vízóra leolvasó, vagy gáz óra fényképező 2-szer 1 évben, akkor arra a 3-5 percre vagy bezárom a kutyát a legbelső szobába (roti) vagy megkötöm, de CSAK arra a pár percre.
Eszembe sem jutna soha korlátozni a mozgását.
Akár tilos, akár nem, nekünk muszáj megkötni, mert a magatehetetlen mamánk anyukámmal van. Anyukám dolgozik, óvónő. Hogy menjen be a szociális gondozó mamámhoz napközben?
A kutya CSAK a láncot tűri el, bezárást egy pillanatig sem bírja!
Akár milyen törvényt hoznak, fél napra mindig meg van kötve, amíg mamám él. Az okosok találjanak ki megoldást erre. Mert a kennel nem az.
A múltkor be kellett kennelbe zárni (mert van az is), és kijött! Mit össze szenvedhetett az a kutya, amíg kibújt, el sem tudom képzelni....
A láncon meg alszik egy jót......
Amúgy a nap második felében és éjjel szabadon van, hétvégente egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!