Komondor orulet? Tulzasba vannak az emberek
Mi itt a kérdés? Mert ez csak a te rinyád, amit senkit sem érdekel különösebben.
Ha nem tetszik, nem veszel ilyen kutyát és pont.
Egyik szomszédom sem komondort tart. Nekem csak macskám van. Akkor én most mit tegyek???
Ez őrület!
Úgy látszik, nem találkoztál még valódi, tanyát őrző komondorokkal.
A kuvaszhoz nem társították a fejét. Nagyon sok fajta kutyának van "németjuhász féle fejformája.
Az ismereteid úgy látszik kimerülnek a Wikipedia olvasásával.
Én nem vettem észre, hogy itt a fórumon jobban istenítenék, mint pl. az amstaffot, németjuhászt, border collit, kangalt, stb.
Az, hogy jelzőkutyának jó, butaság. Aki már találkozott kemény komondorral, erősen cáfolná ezt. Amennyit tudsz erről a fajtáról, valószínűleg összeszarnád magad ijedtedben. A kau, káj, sarp semmivel sem tud többet, mint a kuvasz vagy a komondor.
A külleme olyan amilyen. Van akinek tetszik, van akinek nem. Mások pl. a bull típusúakat szólják le, hogy malacfejük van, vannak akik a kistestű kutyáknak adnak lefitymálló jelzőket, vannak akik az agarakat, hogy vékonyak, mások pedig a masztiffokat, hogy kövérek.
Az, hogy a komondornak ilyen a szőre, inkább egyedivé teszi. És hidd el, ha rád támad tudni fogod melyik a feje.
Érdekes, hogy pl. a kuvaszt masszív, erős kutyának tartod a komondorhoz képest, miközben a komondor a nagyobb, robusztusabb. Ebből is látszik, mennyire nincs fogalmad arról, hogy mit írsz.
Viszont nem értem a pálcika lábakat a kuvasznál. Erős lábaik vannak a testalkatuknak, méretüknek megfelelő. Ezek a fehér pásztorkutyák ázsiától-európáig megtalálhatóak, és mindegyik szinte ugyanúgy néz ki. Kuvasz, akbash, pireneusi, abruzzói... és a kangal is ugyanez a kategória mind méretre, mind alkatra, csupán a színe más.
A magyar fajták azért nem olyan híresek, mint felkapottabb társaik, mert soha nem kaptak akkora hírverést, mint a többi fajta. Mindegyik munkakutya és a saját területükön felveszik a versenyt bármelyik külföldi fajtával.
Jól értem, hogy a felsorolt fajták küllemével van gondod? Nem gondolod, hogy cseppet felszínes vagy? A barátaidat is küllem alapján válogatod, legyenek akármilyen suttyók?
Ez kábé olyan, mintha én kiírnék egy kérdést, hogy emberek, hogy bírjátok megenni a tökfőzeléket?!?! Mindenki figyeljen, a tökfőzelék ratyi, nálam az igazság, egyetek inkább fasírtot!
A küllem megítélése különben is szubjektív, nekem pl. tetszik a kuvasz testfelépítése (nem németjuhász-feje van, hanem kutya-feje, tadámm!) viszont herótom van a gólyacsőrű colliektól.
Még hogy legenda? Lassie miatt? Ez most komoly?
A kuvasz, a komondor, a puli, a vizsla a célnak, amire tenyésztették őket, tökéletesen megfelelnek.
Ha nem tetszik, hogy szőrös, le lehet nyírni.
Ha nem tetszik, hogy "németjuhász-feje" van, tarts mopszot.
Ha szerinted nevetséges a subás kutya, járj körbe a falvakban és sorban röhögd ki a komondorokat.
Ennyi. Hajrá. Talán neked ezeket a célokat szánta a sors, ezzel tudod kiteljesíteni az életedet.
Lol...
A nagy kutyatudós, aki a netről tájékozódik. :D De mégis érdekes, hiszen a netes oldalak és a kutyás könyvek is úgy kezdik a komondornál: A legnagyobb termetű magyar kutyafajta...
Te még életedben nem láttál szerintem komondort. :)
Falun pedig nemhogy nem röhögik ki, hanem inkább mai napi félve tisztelik a komondorokat és kuvaszokat. Menj el olyan faluba, ahol kuvasz és komondor tenyésztő lakik. :)
És ha nagyon akarod, elmondom a magyar kutyafajták történetét röviden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!