Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Husky...

Mi a véleményetek a Husky kutyákról?

Figyelt kérdés
Makacs? Könnyen tanítható?

2016. jan. 1. 19:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%

Jaj, de szeretem, amikor valaki megnéz egy kutyás filmet és azt hiszi, hogy akkor annak a fajtának a szakértője... Jóhogy már nem dalmatát ajánl valaki, mert azok tudnak a papagájokkal beszélni meg számítógépes játékokkal játszani...

Kérdező, ne a küllem alapján válassz kutyát, hanem az energiaszintje alapján, hogy te mit tudsz neki nyújtani, mennyit tudsz vele foglalkozni naponta, hol tartanád, stb.

A husky egy valóban makacs kutya, de nem azért, mert buta, hanem azért mert ez a fajta ilyen öntudatos és öntörvényű, olyan mint egy kutyabőrbe zárt macska. Ha nincs kedve trükközni, akkor egy gyengekezű embernek az életben nem fog, csak annak aki tudja motiválni és meghozza a kedvét a munkához. De persze egyszerűbb a nevelés és a kellő foglalkozás hiányát a kutya "butaságára" fogni.

Az akita szintén egy nagyon makacs fajta, aki erős kezű gazdit igényel, nem kezdő kutyásnak való. Attól, mert egy megrendezett filmben igazi szuperkutyának tűnik, közel sem viselkedne úgy a hétköznapokban.

Azt viszont nem árt tudnod, hogy egy fajtatiszta kutya (bármilyen fajta) 100 ezer forint fölött van. A szaporított, pár tízezres, "túl szép hogy igaz legyen" hirdetéseknek meg ne dőlj be, mert 90%-ban azok is keverékek akikből így akarnak pénzt kicsikarni, 10% pedig olyan beteg, hogy 2 hét és elpusztul...

Ha menhelyről akarsz befogadni egy kutyát, előbb látogass el oda, beszélj az ott dolgozókkal, biztosan tudnak neked kutyát ajánlani akit befogadhatsz.

2016. jan. 1. 20:21
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
a husky nem Magyarországra való itt nyáron van 35 fok és a telek sem hidegek nem bírja a meleget ott ahol él -30 fok van azért van egy kis különbség.
2016. jan. 1. 20:30
 13/23 anonim ***** válasza:
65%

Ezek a kutyák hozzá vannak szokva az adott kontinens éghajlatához. De akkor biztos a bernáthegyi, meg a samoyed, meg a perzsa agár, meg a csivava, meg a havanese, meg még sok más fajta sem ide való.

2016. jan. 1. 20:37
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A huskyk nem buták, egyáltalán nem. Makacsna azok, de hogy buták lennének... Pfff. Szánhúzáshoz nem kell sok ész?! Úgy hogy a gazda
2016. jan. 1. 21:36
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Az irányétó a hátuk mögött ül, s onnan irányít? Biztos nagyon buták akkor...
2016. jan. 1. 21:37
 16/23 anonim ***** válasza:
77%

Ennyi buta embert egy rakáson...

Kérdező, a 11-es tökéletesen leírt mindent.

Buta kutya nincs, csak tudatlan és/vagy lusta, nemtörődöm gazda.

2016. jan. 1. 21:42
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, lehet, hogy a husky még sem nekem való mert még csak kezdő kutyás vagyok és nem biztos, hogy a kezemben tudnám tartani az irányítást.
2016. jan. 1. 22:31
 18/23 lükosz válasza:
100%
A Szibériai Husky a legjobb kutyafajta, szerintem. Folytonos kíváncsisága, és önállósága igazán egyedivé teszi. A legjobb motiváció a virsli :D De soha nem értettem az ilyen kérdéseket a kutyák alap leírásában ott van a jellemzés. Azt sem értem, hogy ha valaki nem tud semmit a Husky ról akkor minek ír xD Buta kutyák ?
2016. jan. 2. 05:39
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még azzal kiegészíteném, hogy ha a szánhúzáshoz nem kell sok ész... akkor hogy lehet az, hogy 7-9 vagy még több husky együtt tud dolgozni egy szánon és nem mind arra megy amerre épp kedve támad? Mert szerintem az átlag kutyás örül ha a saját kutyáját vagy max kettőt-hármat tud vezetni az utcán, maga mellett...

Épp ezért is makacs, öntudatos kutya a husky, mert szüksége van az önállóságra a munkájához. A dermesztő hóviharban, amikor a hajtó az orra hegyéig sem lát, akkor is kénytelen a kutyákra hagyatkozni, elég nagy bajban lenne, ha a kutyák ott állnának a viharban és kétségbeesetten várnák a gazdi utasításait...

2016. jan. 2. 11:49
 20/23 anonim válasza:
Nekem is husky kutyám van.Sokan mondják , hogy buta, de nem.Ez a kutyafajta elég okos, csak makacs. Ha valami el akarsz érni, és ha valamit elvársz tole, érti, de valamilyen jutalommal kell készulnod.Az én kuty1<m, Maya pl már jutalmat sem vár el a leulésert.Ja és nagyon szelet csirkét olni.Nem eszi meg, csak játéknak használja, játszik vele addig, amig a csirke elpusztul.Na ezt nem lehet kinevelni belole, de tudja , hogy rosszat csinalt mert ahanyszor rajta kapom mindig megijed es elbujik.
2016. jan. 7. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!