Klikkerezés pontosan? Hogy kezdjük el?
Sziasztok! El szeretnék kezdeni a kutyámmal klikkerrel tanulni, mivel nagyon energikus, szeret tanulni és enni is, így ezzel bőven ki tudom majd fárasztani:D
Mindenhol azt olvasom, hogy legyen a kutya a klikkerre "kondicionálva".
Ez mit takar pontosan? Pár napig csak klikkeljek és dobáljam neki a falatokat simán, hogy tudja klikk után kaja jön? Én ezt csak így tudom értelmezni.
Ezt mennyi ideig csináljam, ami után ténylegesen elkezdhetünk tanulni?
Köszi a segítséget előre is :)
Igen, a kondicionálás lényegében ezt jelenti. Úgy 3-4 napot szánj rá arra, hogy napi 4-5 alkalommal úgy 20-25 falatot csak erre kap. Klikkelsz egyet, majd rögtön nyúlsz is a falatért és odaadod neki. Akkor volt sikeres ez, ha például elmentek sétálni, a kutya nyugodtan szaglászik melletted, te klikkelsz egyet, ő pedig felkapja a fejét és várja az ételt.
De ha kölyök, 3-4 hónapos a kutyád, akkor még kondicionálni sem kell. A nagyon fiatal kutyák annyira nyitottak mindenre, annyira gyorsan tanulnak, hogy kondicionálás nélkül is megérti, a klikk hang a megerősítés, ami után kaja jár.
8 hónapos a kiskutyám.:)
Igazából ez már csak részletkérdés, de egy alkalommal kapjon annyi falatkát, vagy elosztva, hogy pl egy alkalommal csak 5-10 falat? Nem szeretnék túlzásokba se esni, és napokig csak mondjuk virslifalatokkal tömni:D
Köszönöm a választ
Oké, köszi a segítséget! :)
Ma délután el is kezdtük, csak tápszemek voltak itthon, de jutalomnak mindenképp valami finomabbat fogok használni, szerintem marad a virsli, és persze nem egészben adom a szájába:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!