Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor kell először sétálni vinni?

Mikor kell először sétálni vinni?

Figyelt kérdés

Szóval...holnap kapom meg első kutyámat és szeretnék felkészülni. A cuccokat már megvásároltam stb... Az lenne a kérdésem h mikor vigyem le először sétálni és pórázzal vagy először csak póráz nélkül? (2 hónapos)

Előre is THX!

2010. márc. 24. 19:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Miután megkapta az összes oltását (5 db), tehát leghamarabb 14 hetes korában, ha időben elkezdi oltatni a tenyésztő.

És mindenképpen pórázzal vidd, hogy szokja!

2010. márc. 24. 19:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha kertes házatok van, azt javaslom elöször az udvarban szoktasd a porázhoz!
2010. márc. 24. 19:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen kertes házunk van de a szomszéd hisztije miatt most fel lesz újítva (hosszú story), úgyhogy egy jó 4 hónapig szobakutyus lesz.
2010. márc. 24. 19:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Miután megkapott minden kölyökkori oltását, ahogy első válaszadó írta. És pórázon, mindenképp. Otthon is szoktathatod a nyakörvhöz, pórázhoz.
2010. márc. 24. 19:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Még azt szeretném kérdezni h milyen eledelt ajánlotok? Amúgy egy kis havanese lesz. :)
2010. márc. 24. 19:23
 6/11 anonim ***** válasza:
18%

kapsz holnap kiskutyááát,dejó neked!!

Nekem isvan egy cuki 11 éves kutyusom,(én 12 vok ×D )Sok szerencsét a kutyatartáshoz,nekem nem nagyon van sétáltatva,sem elkényeztetve és rendesen jön a pórázon velem,szerintem valamilyen szinten minden kutyaígy teszi :D És télleg nagyonnagyonnagyon sok szerencsét :P . (és ha még nem vettél pórázt (bár úgylátom jah) akkor olyat vegyél amia lábánális fogja,nem csak a nyakát,mert azfájhat neki) :)

2010. márc. 24. 19:44
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz, csak akkor fajhat neki, ha ugy setal, ahogy nem szabadna neki. Ha szepen setal, ahogy egy kutyahoz melto, azaz nem kapaszkodik bele a porazba, akkor egyaltalan nem bantja a nyakorv! Ellenben, ha hamot tesznek ra, akkor hajlamos lesz a kutya allandoan huzni, mint egy orult. Es a ham, ami a labat is "fogja", pont az dorzsolheti ki szegenynek a labhajlatat.

Nyakorvvel sokkal sikeresebben meg lehet neki tanitani, hogy ne huzza a porazt, hanem szepen setaljon a gazdival.

2010. márc. 24. 20:19
 8/11 Akiteki ***** válasza:
100%

Mindenképpen a kertben tedd rá a pórázt, ha még eddig nem volt rajta. Sok tenyésztő megtanítja már bébikorban pórázon közlekedni a kölyköket, a gazdi készen kapja.

Eleinte pont azt egye, amit a tenyésztő is adott neki, nehogy kapásból hasmenéssel indítson. Ha később váltani akarsz, akkor fokozatosan a régi táphoz emelkedő arányban keverd az újat.

2010. márc. 24. 21:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha teheted, akkor vidd olyan helyre sétálni, ahol el lehet engedni a kutyát. Amíg odaértek, addig az utcán póráz, a kijelölt kutyafuttatón vagy mezőn, vagy a település határában meg engedd el. Amíg kölyök, addig egészen biztosan nem fog eltávolodni mellőled, ilyenkor a legkönnyebb megtanítani szabadon sétálni és behívhatónak nevelni.
2010. márc. 25. 09:53
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sokkal okosabb lettem! :) Hamarosan itthon is lesz. Már csak pár óra! :D
2010. márc. 25. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!