Kutya pórázon sétál, lazán, de nem mellettem, hanem előttem. Ezt nem kellene hagynom?
Ha előtted megy akkor ő a vezető és te vagy a követő, tehát mondhatjuk úgy, hogy ő sétáltad téged. És igen ez csökkent a "falkavezéri pozíciódon". Melletted vagy mögötted kell sétálnia és akkor ő lesz a követő.
(Nem tudom mennyire érthetően írtam le ha nem akkor írj:D )
Veszélyes is, ha a kutyát nem látod, mert mögötted van. Megehet bármit, őt megtámadhatják, stb.
A lényeg: úgy általában TE IRÁNYÍTSD a kutyát, a Te beleegyezéseddel csinálja a különféle dolgait
Első, értem amit írsz. Ezért is merült fen bennem a kérdés, mert mindenhol az jön, hogy pórázon csak melletted, mögötted jöjjön pont ez a vezér követő dolog miatt.
Ugyanakkor felmerült a kérdés, hogy akkor a pórázon sétáltatott kutyák, hogy sétálnak, hogyha mindig a gazda mellett, mögött mennek.
Akkor úgy összegzem, hogy maradhatunk ilyen felállásnál. Hogyha pl láb mellett menés van, akkor mellettem jön. Bár még csak tanulgatjuk, nem tökéletes, de azért csinálja. Ezért is nem éreztem olyan nagy gondnak, hogyha pórázon előrébb van, meg póráz nélkül rendesen visszajön.
Az miért van
Azért szoktak ilyen esetben póráz nélkül szebben sétálni a kutyák, mert póráz nélkül következetesebb és erősebb kezű a gazda. Ez tipikus hiba, nálam is. :) Ha nincs póráz jobban kell figyelni, jobban kell kontrollálni a kutyát, míg a póráz ad egy jó adag biztonságérzetet a gazdának.
A melletted, mögötted séta hihetetlenül elveszi a kutya önállóságát, én nem is várom el az enyéimtől. De családi kutyáknál jól jön, ez egy erős szabály, sokat tud nőni a gazda a kutya szemében általa. Bizonyos munkára, pl. terápiázásra pedig kell is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!