Tényleg nem egészséges túl sok kutyát együtt tartani?
Van összesen 34 kutyánk:))
Közülük 1 szobakutya a többiek meg nagyrészt két elkülönített csoportban vannak, de van sokszor hogy együtt van az egész csapat.
Beszélgettem egy ismerősömmel. Ő nagy kutya bolond meg állatorvosnak tanul és szerinte nem egészséges, hogy ennyi kutyát tartunk együtt mert ez a falka méret meghaladja az ideálist és kialakulhatnak viselkedési problémák. Szerinte több kisebb csoportra kellene őket különíteni.
Szerintem hülyeség ez, de azért csak bogarat ültetett a fülembe. Próbáltam neten utánaolvasni, de nem nagyon találtam semmi ilyesmit.
Mi a véleményetek? Van igazság abban amit mond?
' Utolsó vagyok, még annyi, hogy én ugyan csak egy kutyát tartok, de sokszor bandázott együtt 15-16 ismerős kutyával egyszerre és láthatóan remekül érzik magukat ilyenkor a kutyák.'
Persze csak ő utána hazamegy a gazdájához, aki csak vele foglalkozik.
Kedves kérdező, ha ilyen gazdagok vagytok, simán telepíthetnének valami riasztót ami őrzi a területet, és meg van oldva a dolog. A kutya már nem farkas, épp az a lényege, hogy neki már az ember közelsége a legfontosabb. Na persze vannak önállóbb fajták, de a legtöbb ember is azért tart kutyát, hogy foglalkozzon vele, még akkor is ha használja valamire.
Hálásan köszönöm a komoly biztonságtechnikai tanácsot:)
Komolyan azt gondolod, hogy nincs riasztó a házban meg a melléképületekben jopár kamerával megfűszerezve 2015-ben? Természetesen van! Csak a riasztó meg a kamera nem tartoztatja fel a betolakodott. És mivel nem az USA-ban élünk így golyót sem lehet a fejébe repíteni, hiába akadna a házban jopár a célra megfelelő nagykaliberű vadászpuska. Így marad a kutya. A kutya viszont megfogja a gazembert ha törik ha szakad.
A téma viszont továbbra sem ez;)
Életemben egyszer láttam hasonlót, én sem akartam hinni a szememnek, de nem volt balhé a kutyák között. Egy menhely volt, ahol a kutyák szabadon voltak egy nagyobb méretű udvarban, sétáltatás értelemszerűen nem igazán volt, viszont a kutyák teljesen jól megvoltak. Megdöbbentő volt, mert addig biztos voltam benne, hogy komoly balhék lennének a falkán belül, főleg, hogy a szó szoros értelmében nem volt foglalkozva a kutyákkal.
Viszont egyik ismerősömnél 'csak' 7 kutya van, ott van egy bolond pit szuka, aki megölte a kamasz német juhászt. A menhelyes esetben érzésem szerint azért nem volt balhé, mert ott nem ilyen ösztönerős, 'balhés' fajták voltak, de nem vagyok benne biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!