Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nem egészséges túl...

Tényleg nem egészséges túl sok kutyát együtt tartani?

Figyelt kérdés

Van összesen 34 kutyánk:))

Közülük 1 szobakutya a többiek meg nagyrészt két elkülönített csoportban vannak, de van sokszor hogy együtt van az egész csapat.

Beszélgettem egy ismerősömmel. Ő nagy kutya bolond meg állatorvosnak tanul és szerinte nem egészséges, hogy ennyi kutyát tartunk együtt mert ez a falka méret meghaladja az ideálist és kialakulhatnak viselkedési problémák. Szerinte több kisebb csoportra kellene őket különíteni.

Szerintem hülyeség ez, de azért csak bogarat ültetett a fülembe. Próbáltam neten utánaolvasni, de nem nagyon találtam semmi ilyesmit.

Mi a véleményetek? Van igazság abban amit mond?

2015. dec. 26. 18:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
78%

' Utolsó vagyok, még annyi, hogy én ugyan csak egy kutyát tartok, de sokszor bandázott együtt 15-16 ismerős kutyával egyszerre és láthatóan remekül érzik magukat ilyenkor a kutyák.'

Persze csak ő utána hazamegy a gazdájához, aki csak vele foglalkozik.

Kedves kérdező, ha ilyen gazdagok vagytok, simán telepíthetnének valami riasztót ami őrzi a területet, és meg van oldva a dolog. A kutya már nem farkas, épp az a lényege, hogy neki már az ember közelsége a legfontosabb. Na persze vannak önállóbb fajták, de a legtöbb ember is azért tart kutyát, hogy foglalkozzon vele, még akkor is ha használja valamire.

2015. dec. 27. 20:28
 22/28 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm a komoly biztonságtechnikai tanácsot:)

Komolyan azt gondolod, hogy nincs riasztó a házban meg a melléképületekben jopár kamerával megfűszerezve 2015-ben? Természetesen van! Csak a riasztó meg a kamera nem tartoztatja fel a betolakodott. És mivel nem az USA-ban élünk így golyót sem lehet a fejébe repíteni, hiába akadna a házban jopár a célra megfelelő nagykaliberű vadászpuska. Így marad a kutya. A kutya viszont megfogja a gazembert ha törik ha szakad.

A téma viszont továbbra sem ez;)

2015. dec. 27. 21:26
 23/28 anonim ***** válasza:
72%
ez egy jó téma, amiről lehetne napokig beszélgetni, de mivel ti éltek együtt velük, ti tudjátok, hogy működik-e vagy sem. Az, hogy ki mit mond kivülállóként, nem lényeges, hiszen csak látott valamit, és véleményezte.
2015. dec. 28. 06:56
 24/28 anonim ***** válasza:
85%

Életemben egyszer láttam hasonlót, én sem akartam hinni a szememnek, de nem volt balhé a kutyák között. Egy menhely volt, ahol a kutyák szabadon voltak egy nagyobb méretű udvarban, sétáltatás értelemszerűen nem igazán volt, viszont a kutyák teljesen jól megvoltak. Megdöbbentő volt, mert addig biztos voltam benne, hogy komoly balhék lennének a falkán belül, főleg, hogy a szó szoros értelmében nem volt foglalkozva a kutyákkal.

Viszont egyik ismerősömnél 'csak' 7 kutya van, ott van egy bolond pit szuka, aki megölte a kamasz német juhászt. A menhelyes esetben érzésem szerint azért nem volt balhé, mert ott nem ilyen ösztönerős, 'balhés' fajták voltak, de nem vagyok benne biztos.

2015. dec. 28. 21:06
 25/28 anonim ***** válasza:
55%
Persze megfogja, hacsak a gazember előbb meg nem mérgezi, le nem fújja, fel nem rúgja, le nem szúrja, ki nem engedi a vakvilágba és még sorolhatnám. Ahogy mondtad, 2015-ben egy komoly "támadás" ellen nem nyújt valós védelmet a kutya. Na persze ahol 34 kutya van és ilyen sok pénz ott egyszerűen vesznek a szerencsétlen helyére egy másikat, csak azt próbálom elmagyarázni, hogy a legtöbb embernek a kutyája aranyat ér, és ezt nem kockáztatná az érzelmi kötelék és a személyes kapcsolat miatt ami 34 kutya mellet nem igazán fog kialakulni.
2015. dec. 28. 21:42
 26/28 anonim ***** válasza:
Hogy a témára is válaszoljak akkor: igen, vannak veszélyei ennek a tartásnak. Hisz te magad is beismered hogy vannak bizonytalan helyzetek a falkán belül. Vajon ha a főnök meghal, beteg lesz, legyengül, esetleg valamelyik instabil egyed az idők során erősebb, okosabb, stb lesz és lenyomja, akkor ki fogja kordában tartani a nem megbízható kutyákat? Főleg, hogy a leírásodból nekem az jött le, hogy ez valami istanadta szerencse miatt alakult így, és nem szakértő kiképzés eredménye amit esetleg egy utóddal is meg lehetne ismételni.
2015. dec. 28. 21:49
 27/28 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként nekem 'csak' 3 kutyám van, de már így is azt érzem, hogy nem jut elég idő mindre, ha csak 2 lenne, sokkal több foglalkozás lehetne, és a kötelék is erősebb lenne. Tehát abban biztos vagyok, hogy nálatok a kutyák munkaeszközök, nem családtagok.
2015. dec. 28. 21:50
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem túl biztató,hogy ti sem bíztok meg egy-egy kutyában. Egyik válaszadónak igaza van,ha az a kutya aki kordában tartja a dolgokat meghal,lebetegszik netán a juhászkutyák veszik át a vezető szerepet mit csináltok? Szerintem pont az erősebb,önállóbb fajtákkal kellene nagyon jó kapcsolatot ki alakítani.
2015. dec. 29. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!