Buta kutya az amerikai staffordshire terrier?
nem buta, sőt nagyon okos inkább
csak tudni kell velük bánni, nekem van egy pitbullom és egy amstaffom, már felnőtt kutyusok, jól neveltem őket, látszik is rajtuk, védik a házat, engem nem bántanak :)
nagy gondoskodással, figyelemmel jár egy pitbull vagy egy stafford tartása, ha van napi 2-3 órád min. hogy foglalkozz vele(velük) akkor jó, de ha nem, akkor ne ezt a fajt válaszd
és ne azért válassz ilyen kutyát, mert hűha jó izmos, ha viszem sétáltatni majd beszarnak tőle az emberek, stb..
azért tarts ilyen kutyát, mert szeretnéd is, és lenne időd vele foglalkozni éppen annyit, amennyit megérdemel
NE VEGYÉL ILYET!!!
Aki ilyet kérdez, annak NEM való, a SAJÁT érdekedben mondom!
Egy ilyen kutya NAGY felelősséggel jár, nem hogy buta, hanem okos és akár domináns is lehet. Látszólag nem ismered a fajtát nagyon, így nem ajánlom.
Ezeket a kutyákat naponta 3-4 órán keresztül kell fárasztani, MINDEN NAP szocializálni kell a kutyákkal.
És ha nem vagy határozott, akkor felül kerekedik rajtad, és átveszi a főnökséget.
Tudod, az agresszió agressziót szül, szóval még azt sem mondhatom, hogy veréssel elérhetsz bármit.
Én inkább valami egyszerű kutyát javaslok, egy golden vagy labi. :)
Azokkal az a baj,hogy nem elég menők :)
Sokkal jobban lehet arcoskodni egy stafforddal a haverok előtt.
Hihetetlen okosak, csak el kell érni náluk, hogy akarjanak az emberrel dolgozni. És ez sajnos kevés embernek megy, mert lusták naponta sétáltatni, lusták nevelni, nem hajlandóak megtanulni jól kommunikálni velük, jól jutalmazni, büntetni, oldani, stb. és nem tudnak következetesek lenni.
De ha ez a kérdés felmerül benned, és mindenképp ilyen kutyát akarsz, akkor nagyon javaslom a kutyasulit az első pillanattól kezdve legalább másfél éves koráig, végig! Viszont ha ehhez lusta vagy, akkor neked nem szabad ilyen fajtát választanod!
Egyáltalán nem buták, nagyon okosak, sőt, talán még túl agyasak is.
Csak akkor érdemes ilyen kutyát vállalnod, ha van már tapasztalatod a kutyanevelésben. Nem egyszerű fajta, már egészen kicsi korától kezdve oda kell figyelni a szocializációra (emberrel és kutyával egyaránt), és ezt később sem szabad abbahagyni. Elég makacsak tudnak lenni, határozottság elengedhetetlen náluk, valamint egy nagy adag türelem sem árt. Ismerni kell a kutya jelzéseit, és tudni kell értelmezni azokat. Náluk a kutyaiskola, vagy tapasztalt kiképző segítsége mindenképp javasolt, főleg, ha az első ilyen kutyád lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!