Problémák az első kutyámmal?
A kutyánk 7,5 hónapos és 2 dologgal nem tudunk megbirkózni:
Az egyik, hogy néha rosszalkodik még több órás séta után is, és ha épp sikerül abban a pillanatban amikor csinálja elkapni, akkor hogyan büntessük vagy szidjuk le? Ha rajtakapjuk, rögtön hanyatt fekszik, de kb mindenre így reagál, és ezzel nem tudunk mit kezdeni, rájött, hogy ilyenkor semmi nem fog történni. Mi lehet neki hatásos büntetés vagy olyan leszidás amit úgymond megért, nem csak a lefekvést ismételgeti?
A másik gondunk pedig, hogy kutyatáppal etetjük, amit még kisebb korában vígan meg is evett, viszont néhány hete szinte fintorog rá. Biztos, hogy nem beteg és semmi baja nincs, voltunk orvosnál, egyszerűen válogatós. Elő van írva a napi adag a zacskón, és bár nem látszik soványnak(bár erről szerintem a nagy vastag bunda tehet), mégis a napi adagjának a negyedét eszi meg..
2-szer kap enni naponta, elvileg még többször kéne, de délben egyáltalán hozzá sem nyúl a kajához, örülünk ha este megeszi mindet, de ez is elképzelhetetlen lassan...
Mindennap megyünk sétálni, játszunk, tanulunk, más kutyákkal rohangál, mégsem éhezik meg..
Mit tudnátok tanácsolni erre a két problémánkra?
Köszönöm előre is a segítséget!
Nagyon köszi a segítséget, ebben lehet valami, hogy mivel első kutya, nem vagyok még annyira tapasztalt, és tényleg jobban vigyázok.:) Ahogy olvastam és végiggondoltam, biztos, hogy a kisugárzásom ami nem tökéletes, erre sokkal jobban fogok figyelni!
Egyébként arra is gondoltam már, hogy amikor szellemileg fárasztom és tanulunk valamit, a napi tápadagot adom neki majd oda, mások viszont azt mondják, épp hogy ez a nem jó, mert így a nem annyira finom étel nem lesz neki igazi jutalom.
Viszont ilyesfajta kifárasztásra is szüksége van, de ha jobb kaját adok ilyenkor neki, megint a vacsi nem fog kelleni, ördögi kör:D
Amikor azonnal hanyatt fekszik, mert tudja, hogy bünti jön, nyugodtan gyalogolj rá, "csoszogj alá", s penderítsd tovább lábbal...toljad folyamatosan, mert most ő irányít Téged a kifekvéssel ;) Akár meg is foghatod a grabancát és odébb lökheted majd folyamatosan menj felé fenyegetően...
Mondjuk ezt én CSAK komoly problémánál csináltam, más kutyákkal való köcsögölésnél, kaja felevésekor, behívás megtagadásáért, kocsiból engedély nélküli kiszálláskor, stb.
Ha "csak" rág vmit, s Ti tetten éritek, akkor HANGOS, ÉLES tiltó szóval csapjatok le rá! Ez meglepi...aztán küldjétek pl a helyére 10 percre...utána hívjátok be, kis játék-feladat és szent a béke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!