Akinek 5-6 (esetleg több kutyája van) az mivel etet?
Aki komolyan kutyázik annak van arra pénze,hogy megvegye a szuper prémiumot,hidd el.
Ismerősömék kiállításra járnak 5 kutyával ezen felül van még nekik 6 ,abból 3 kistestű. Ők Brit carrel etetnek pluszban van mikor kapnak csirkefarhátat rizst zöldséget, vagy halat szóval azért főznek is.Így olcsóbb.
Nem kérdeztem rá mennyi pénz megy a kutyákra.De azért van ott pénz.
Akinek nincs pénze az nem tart 1-2 kutyánál többet,felesleges. Legalábbis épp elméjű ember tisztában van azzal,hogy nem olcsó a kutyatartás.
Vannak még azok akik ideigleneseznek amit akumi is írt. Van aki főz nekik van aki olcsóbb táppal etet de nem a legszarabbal plusz vmi vitamint vesz hozzá.
Viszont 5-6 kistestű kutya kaja adagja szerintem egy nagytestűének felel meg szóval havi szinten 10-15 kg táp,persze függ milyen,mert napi mennyiség eltérhet.
Kb 1,5 havonta veszek 4-5 kg tápot a két 5 kg körüli kutyámnak, közepes kategóriájú. Tény,hogy időnként kapnak farhátat,nyakat szívet zöldséget és rizst így van,hogy tovább kitart a táp.
BARF etetés is akkor mondható olcsónak,ha tudsz jó áron beszerezni mindent. Én BARFoztam,de havi szinten elment 7-10 ezer ft a két kistestű kutya étkeztetésére.Mivel nem volt olcsó húsforrásom.Ha akcióba tudtam venni jobb volt ha nem akkor nem. Helyem nem volt egyszerre 10 kg húst elrakni.
A táp a legkevesebb...
Nekünk 2x volt hirtelen pénzkiadás kutya miatt, az egyik az 180.000 Ft volt, a másik (sajnos csak lett volna, mert kezelés előtt meghalt), az kb. 600.000-700.000 lett volna (kemoterápia..).
Szóval a táp a legkevesebb. Aki ennyi kutyát bevállal, annak számolnia kell, hogy egyszerre is megbetegedhetnek a kutyák.
Mindenki ésszel vállaljon be saját kutyát. (nyilván más az ideiglenes-mentett kutya, ott valamennyit tudnak segíteni TALÁN a menhelyek..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!