Melyik kutyahámot válasszam? +link
melyik lenne a kutya szempontjából a legpraktikusabb?(közepes termetű,keverék kutyus,aki nagyon pörög)
A kutyabarát megoldás az iskola.
A kutyák nagy színművészek. Majd ha a hámban kirángatta a karodat és nem bírsz vele, rájössz, hogy az égvilágon semmi baja nem volt a nyakörvtől. Azért köhög, mert elhiszed neki, hogy tényleg valami baja van tőle. Jól kifigyelte és most kihasználja, hogy ugrasz és lazítod a nyakörvét, ha előadja a fuldokló nagyjelenetet.
Kutyaiskolában én is megfigyeltem ezt a jelenséget. Ráadásul az én kutyám játszotta el, mikor odaadtam gyakorolni egy kezdő gazdinak. Jó példa volt, hogy bemutassuk a többieknek, hogyan tudják a kutyák totál hülyére venni a gazdit.
Pont erre célzott az első hozzászóló ! Ha nyakörvvel annyira húz, akkor hámmal még jobban fog. A kutya sétáltatja a gazdáját tipikus esete forog fenn nálad.
NEVELÉSRE VAN SZÜKSÉG, NEM HÁMRA !!! Ugyanis, ha a kutya visz sétálni téged, akkor nem te vagy a falkavezér.
Jan Fennel könyv, Cerberos suli: Hogyan legyünk falkavezérek stb átolvasása javasolt ! Még valami ...
Ha annyira pörög a kutya - mert hiperaktív -, akkor többet kellene vele foglalkozni (lefárasztani). Valószínűleg tele van energiával, és így próbál tőle megszabadulni. Érdemes kutyasportokra tanítani a kutyát (dog dancing, frisbee), ezzel is feladatot adunk neki.
:o))) Az ember próbál segíteni, h talán normálisabban éljetek együtt - mert az h húz mint a veszedelem gondolom se neked se a kutyának nem jó - és erre a segítőket hurrogod le. Jó magyar mentalitás.
De ha már kérdezted: én a kettest venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!