Tegnap az esti séta után észrevettem, hogy a kiskutyám fejében van egy kullancs (4 hónapos bolognese), sajnos ez éjszaka volt, úgyhogy csak reggel tudtam orvoshoz vinni, de még éjszaka kiszedtem belőle, de sajnos a feje benne maradt. Ma a doki azt is kiszedte tűvel, meg kapott valami kenőcsöt, amivel naponta háromszor kell kennem, amíg el nem fogy, illetve ilyen rácsöpögtetős írtót is. Viszont vért nem vett tőle, ami egy kicsit aggaszt, mert ki tudja hogy fertőzött volt e a kullancs. Még nem szívta fel magát, elég kicsi volt, de nagyon nehezen jött ki és sajnos parfűmmel el akartuk kábítani a kiszedés előtt (amit már tudok, hogy nagy hiba volt), de sajnos nem voltam net közelben, hogy utána nézzek mit is kell tenni... és első kutyusom, első kullanccsal :(
2010. márc. 23. 22:11
1/10 anonim válasza:
Nem tudom segíte, de nekünk van 2 macskánk. Kullancsszezonba akár 10-15 kullancsot is keszedünk belőllük naponta, mert pont erdő szélén lakunk, a macskák pedig kijárnak oda. Eddig nem lett semmi bajuk. Egyik 5, másik 6 éves. Anya+fia...
2010. márc. 23. 22:21
2/10 anonim válasza:
Hello!
Mi is sokat szedtünk ki régen a kutyusokból. Soha semmi bajuk nem volt. Szerezz be kullancsriasztót. ha jól emlékszem frontline néven fut. Kérdezd meg a dokit. Nem olcsó, de akkor nem mennek rá talán annyira a kutyusra.
2010. márc. 23. 22:26
3/10 anonim válasza:
Elsőnek: a macskára nem veszélyes annyira a kullancs, mert tudtommal ők nem lesznek babéziások. Kutyákra pedig ez a leggyakoribb kullancs által terjesztett fertőzés.
Van rá valamennyi esély, hogy fertőzött volt a kullancs. Annak már kisebb az esély, hogy meg is fertőzte a blökit. Figyuzni kell a viselkedését és ha pár napig nem történik változás akkor szerintem nincs gond. De hívd fel az állatorvost. Az valszeg javasolni fog egy biztos ami biztos védőoltást.
Nálunk sajnos volt olyan, hogy elpusztult az egyik kutyánk, de mi erdő mellet lakunk és naponta szedjük ki a kullancsokat belőlük.
5/10 anonim válasza:
Ezt úgy utálom az emberekben. Jobban értesz hozzá, mint az orvos? Nem. Akkor minek akarod felülbírálni, ha ő nem kért vérvételt? Vagy feltételezed, hogy ad rá kenőcsöt, cseppet, és direkt kihagyja a vérvételt mert olyan szemét? Vagy nemtom milyen logika alapján kérdezel ilyet...
6/10 anonim válasza:
Hamar észrevettétek,úgyhogy nem lesz gond! A 6.-7.napon már gáz lenne! De ha egy vérvétel téged megnyugtat tedd azt! Baja nem lesz a kutyának tőle...
2010. márc. 23. 22:27
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Csak annyi rémhírt olvastam már ilyenekről, hogy semmi tünet ellenére is megfertőzött a kutyus, és megijedtem... Nem voltam benne biztos, hogy egy nap után a vérvétel kimutat e ilyesmit.
22:26-nak:
Nem akarom felülbírálni az orvost, csak aggódom a kutyusom miatt. Nem feltételezem, hogy hibából nem kért vérvételt, csak egyszerűen mondjuk, mert nem akarta a pénztárcámat terhelni vagy mittudom én. Egyébként hallottam, sőt tapasztaltam már orvosi felelőtlenséget és hibát....ők is emberek.
2010. márc. 23. 22:37
8/10 anonim válasza:
Amikor babéziás lett a kutyánk kihívtuk a dokit. Megnézte. Adott neki injekciót egy 10esért. Megnyugtatott minket, hogy rendbe fog jönni. Aztán másnapra kinyúlt szegény pára. Szal nem tévedhetetlenek ők sem. De valszeg azért nem csinált vértesztet mert van akkora rutinja, hogy látta kicsi az esélye a fertőzésnek. És ha minden kullancs után vértesztet csinálna akkor kifolyna a szeme a sok mikroszkópozástól.
2010. márc. 24. 01:08
9/10 Akiteki válasza:
A leggyakoribb fertőzés kullancs által a kutyáknál a babézia. Magas láz, barnás vizelet a tünetei, nem feltétlenül ebben a sorrendben. 7-10 nap a lappangási ideje. Ha észreveszed a tüneteket, 2 db imizol nevű injekciót kap és meggyúgyul. Persze ha még időben észreveszed, de Te biztosan látni fogod, mert figyelsz a kutyusodra.
Ritkábban, de előfordulhat lyme kór is. Ha ezzel volt fertőzött a kullancs, akkor néhány nap múlva erősen piros folt jelenik meg a csípés környékén. Antibiotikummal a korai stádiumban gyógyítható.
Reméljük, hogy nem lesz semmi baja, a kullancsok nagyobbik rész nem fertőz.
2010. márc. 24. 11:32
10/10 anonim válasza:
Ha levert, étvágytalan a kutya, elkezd sárgulni, és barna lesz a pisije, AZONNAL doki, mert akkor babéziás!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!