Hogy tudnám elérni azt hogy a kutyánmal szépen sétáljak megint?
Ha a módszer egyszer bejött, kezd előröl. Várhatóan megint bejön. A C. M. módszerek használatának a feltétele, hogy mindig topon legyél.
Én a jutalomfalatos/dicséretes módszer módszerek híve vagyok (ez személyes meggyőződés).
Éhesen viszed a kutyát sétálni (esetleg egy etetés is kimaradhat). Ha szépen beáll a lábad mellé megkapja a "Lábhoz" parancsszót és a falatot. Ha nem szépen megy, akkor a falattal szépen pozícióba tudod húzni (A kezed az orra elé teszed és úgy mozgatod, hogy a helyére kerüljön és ott kapja meg a falatot)
Napi gyakorlással egy-két hét alatt hatalmas eredményre számíthatsz.
Olvass utána:
Cesar Millan (Nagy betűvel írja a nevét)
Victoria Stilwell (Jutifalattal dolgozik)
Korom Gábor
Csányi Vilmos
Kováts Zsolt
És még sok más magyar szakember könyveit tudom ajánlani
Ó, az enyém is néha hirtelen elfelejt normálisan sétálni :D
Ilyenkor rántok egy kicsit. Rántok egy kicsit nagyobbat. Aztán még egyszer. Aztán fenékbe rúgom és érdekes módon utána már nem szórakozik. (Megjegyzem nem erőből rúgom, hogy repüljön előre a kutya, hanem oldalról épp annyira, hogy észrevegye magát.)
Egyik barátnőmnek 3 német juhásza van, egyszerre sétáltatja őket. A legfiatalabb néha szórakozik, hogy előre siet, na amikor szóra nem igazodik vissza ő is kap egy kis fenékbe kólintást. Amúgy laza pórázon láb mellett mennek.
Persze lehet jutalomfalatos, dicsérgetős módszerrel is csinálni, de pl. egynél több kutya esetén ez már kicsit macerás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!