Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki milyen fajtájú kutyát...

Ki milyen fajtájú kutyát ajánlana egy pitbull mellé házőrzőnek?

Figyelt kérdés

Családi házam van kb 1000 m2-es telekkel. Kan kutyám van, akinek jó minőségű táplálékot adok. Hosszú sétákra járok vele és szoktam vinni kisebb horgászatokra is. Hogy az új jövevény milyen legyen, ez nagy problémákat okoz, mert olvasni mindent lehet minden fajta kutyáról, viszont személyes tapasztalatot nem lehet gyűjteni, mivel nem lehet 8-10 kutyával együtt élni.

A kutya bejöhetne a házba, de csak reggel 7 óra után. A kutya ne legyen túlzottan igényes, gondolok itt a szőrére és egészséges fajta legyen. Családtagjaimat elfogadja és szeresse.

NE legyen kisebb 40 kg-nál! Ne nyáladdzon.

Magába az épületbe van építve egy kutyaól, ami szalmázva van és egy nagy testű kutya kényelmesen elfér benne.

Szerintetek mit kellene ezen módosítani, hogy egy rövid szőrű kutya is tudjon ott kényelmesen élni?

2015. dec. 19. 21:44
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Egyébként az ivartalanítástól a kutya nem lesz se jobb, se rosszabb házőrző. Semmi köze a két dolognak egymáshoz. Amúgy hasznos dolog.
2015. dec. 20. 13:04
 12/32 A kérdező kommentje:

Az viszont - miszerint kijelented, hogy a pásztorkutyákon kívül más kutyafajták alkalmatlanok egy megadott terület védelmének ellátására - egy nagy vicc, hiszen ha megnézzük a tököli börtönt, rotik védik: (9 perctől kezdődik egy kiképző pár mondata, amit érdemes meghallgatni.)

https://www.youtube.com/watch?v=z8AWN3HPshY

Márpedig nem attól félelmetes egy kutya, hogy ugat, hanem attól, ahogyan kinéz, mert ilyen szempontból nézve a bernáthegyi és az újfundlandi a kertek terminátora.

Azért a pitbullnak a kicsi kocka fejét szerintem te kevered a piacokon és jófogáson kapható bull típusú keverékekkel tizen-ezer forintokért, amit lehet venni.

Nem az a fő probléma, hogy nyírni kell a komondort, hanem az, hogy egy vékony termetű magas állat. Ennyi erővel egy német dog vagy egy ír farkaskutya milliárdszor ver mindent, mert magas (ez baromság).

Pl ivartalanítunk egy kan kutyát. Nézzük mi történik. A kutyának a hormonháztartása megváltozik. Miért is változik meg? Mert el vannak távolítva a herék. Ez a legrosszabb dolog, amit tehetsz egy kutyával, mert tesztoszteront termel a here. Igazából ez az a dolog, ami a kutyának úgymond adja a lelki erőt. Nem véletlenül van a mondás: hogy tökös gyerek vagy-e. Különben ez arra sarkallja a kutyát, hogy védje a területét. De igen, aki városban él és neki egy olyan kutya kell, aki mindennél aranyosabb, senkit nem bánt stb., az ivartalanítsa, és ne felejtsük el, hogy az ivartalanított kutyák végtelenül könnyen elhíznak, mert már csak az élelem érdekli őket javában. Különben ezt az agyonszaporítási dolgot ki lehetne küszöbölni, korlátozni a szaporítást. Sajnálatos módon megszüntetni azt nem szabad, mert a tenyésztők a kölyökkutyákért többszörös árat kérnének a mostanihoz képest.

Közben sikerült kis információt szerezni, miszerint az argentin dognak nincs aljszőrzete. Még mindig marad az a kérdés, hogy a kanári-szigeteki kutyának és a cane corsonak van-e aljszőrzete.

2015. dec. 20. 13:50
 13/32 anonim ***** válasza:
91%

"ha megnézzük a tököli börtönt, rotik védik"

De nem egymaguk, hanem az őrökkel, úgy, hogy ők is ki vannak képezve a kutyákkal együtt, már kölyökkoruktól kezdve.

"Márpedig nem attól félelmetes egy kutya, hogy ugat, hanem attól, ahogyan kinéz"

Akkor most te egy "félelmetes" kutyát akarsz mutogatóba vagy egy olyan kutyát is, amit direkt arra tenyésztettek ki, hogy ösztönösen védje a területet?

Amúgy semmi nem változik a kutyában ivartalanítás után, nem a heréi az egyetlen szervei amik hormont termelnek. A herék is csak a tüzeléskor töltik be elsődleges funkciójukat. De ha nekem nem hiszel, nézz meg pár állatorvosi cikket, van egy pár ami erről szól.

De tudod mit? Azt csinálsz amit akarsz, szerintem elég tanácsot kaptál, azt kezdesz az információval amit akarsz, csak utólag majd ne vakard a fejed.

2015. dec. 20. 14:04
 14/32 A kérdező kommentje:

Szerinted van olyan kutyafajta, amelyik egymagában képes bármiféle behatolást megakadályozni emberi segítség nélkül? Ennél gyerekesebbet nem olvastam mostanában. Minden kutyát ki kell képezni, mindegy, hogy pásztor vagy másfajta, mert különben pl lemérgezik stb.

Úgy látom félreérted a pásztorkutya fogalmát, ha nézzük az eredeti funkciói szerint, akkor ők a jószágokat védték, nem pedig a legelőt, mert mikor a jószágokat karámba hajtották, a kutyák követték őket és a karám körül vagy annak bejáratánál figyeltek a jószágokra. Egyáltalán nem érdekelte őket, hogy 5-600 m-re mi folyik, mert ők nem a területet védték, hanem a jószágot ember segítségével.

Agyoniskolázott barátom áruld el nekem, miből tud még a kan kutya termelni a heréken kívül? Meddig is tanultál iskolában? Hányas is voltál biológiából?

"De tudod mit? Azt csinálsz amit akarsz, szerintem elég tanácsot kaptál, azt kezdesz az információval amit akarsz, csak utólag majd ne vakard a fejed."

Eddig semmilyen információt igazából nem tudtatok adni, eddig csak annyi történt, hogy felsoroltatok pár fajtanevet.

Tessék ezt 1 perc alatt találtam és ez felér az eddigi információkkal sajnálatos módon, amiket eddig tőletek kaptam:

[link]

A videó alatt van felsorolva pár kutyafajta, melyek többsége alkalmas házőrzésre.

Viszont ha valaki mégis úgy érzi, hogy tudna válaszolni az eredeti kérdésekre, természetesen indoklással, hogy ő miért így látja, nem pedig 3-4 szóban, akkor azt szívesen várom.

2015. dec. 20. 15:15
 15/32 anonim ***** válasza:

"Ki milyen fajtájú kutyát ajánlana egy pitbull mellé házőrzőnek?"

Erre a kérdésre mit lehet még válaszolni a feladatra alkalmas fajták felsorolásán kívül? XD

Aztán kérdeztél a rottweiler-ről. Én leírtam, hogy szintén jó házőrző, de más a jelleme, mint az előbb felsorolt fajtáké, aztán még saját példát is írtam.

2015. dec. 20. 15:53
 16/32 anonim ***** válasza:

"Ki milyen fajtájú kutyát ajánlana egy pitbull mellé házőrzőnek?"

Erre a kérdésre mit lehet még válaszolni a feladatra alkalmas fajták felsorolásán kívül? XD

Aztán kérdeztél a rottweiler-ről. Én leírtam, hogy szintén jó házőrző, de más a jelleme, mint az előbb felsorolt fajtáké, aztán még saját példát is írtam. Ebből mi nem volt megfelelő?

"Tessék ezt 1 perc alatt találtam és ez felér az eddigi információkkal sajnálatos módon, amiket eddig tőletek kaptam:"

Akkor előbb talán a Google-t kellett volna használni, utána alaposabban utána nézni a talált fajtáknak... És utána ide jönni, ha még mindig nem vagy biztos a választásban.

A másik a komondor nyírása. Én csak segíteni akartam, hátha nem tudsz erről a lehetőségről. De évente egyszer nem hittem volna, hogy gondot okoz, hiszen nem egy uszkár. Ha nem tetszik a fajta azt értem, oké.

Kezdem unni, hogy mindig segíteni próbálok, időt szánok a válaszra, aztán csak a kioktatást kapom... Ez nem csak rád vonatkozik.

2015. dec. 20. 16:03
 17/32 anonim ***** válasza:

Amúgy én NEM a 14:04-es válaszoló vagyok, mielőtt ezzel jönnél.

És bocsánat, hogy kétszer küldtem el a válaszom, valahogy hozzá értem írás közben.

2015. dec. 20. 16:09
 18/32 A kérdező kommentje:

Nem az a probléma, hogy felsoroltatok pár fajtát. Mondjuk azt, hogy jó. Nézzünk pásztorkutyát, mert mindenki nagyban pásztorkutyázik. Kau, káj: melyik a szófogadóbb a kettőből? Melyik családcentrikusabb? Melyiket lehet jobban képezni? Melyik a bújósabb a kettőből? Melyik jön ki jobban kutyákkal? Szerintetek hogyan lehetne megoldani, hogy 2 kan kutyám legyen ivartalanítás nélkül?

Illetve tegyük bele a rotit is ugyanezekkel a kérdésekkel. Igazából ez a 3 fajta érdekel. Ja és melyik védi jobban a területét?

Szerintetek ebből a 3 fajtából melyiket lehetne jobban összebarátkoztatni egy pitbullal és szerintetek a pitet hogyan lehetne ki szoktatni, milyen feltételek mellett?

2015. dec. 20. 16:18
 19/32 anonim ***** válasza:
Figyelj, vegyél akkor rottweilert. Komolyan :D Vegyél akkor rottweilert, mert látom, te már ezt eldöntötted, nem pásztorkutyázik itt senki, vegyél akkor rotit hogy megnyugodjon a kis önérzetes lelked. Az sokkal fontosabb, mint a tízenéve kutyázó "hülyegyerekek" tanácsa, akik lehet értenek is hozzá meg nekik már nem kérdés az, hogy milyen kutyát fog vajon eltűrni a saját kutyája. Vegyél akkor rotit és nincs pásztorkutyázás, és ne is ivartalanítsd őket még véletlenül se, hadd menjen csak addig a rivalizálás közöttük amíg bírjátok fizetni az állatorvost. Hajrá!
2015. dec. 20. 17:03
 20/32 A kérdező kommentje:
Tizenévek óta kutyázó emberkék akkor miért nem tudnak válaszolni a feltett kérdésre, ezt el tudnád-e nekem mondani 19-es? Mert ugye azon kívül, hogy felsoroltok pár fajta nevet(tisztelet a kivételnek), abból még nem szűrődik ki, hogy a roti, kau vagy káj közül melyik a jobb, amit a 18-as válaszban láthattok. És ne aggódj az állatorvosi számlák miatt, az nekem ingyen van.
2015. dec. 20. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!