Mit gondoltok erről: egy szuka kutyától 5 almot hoztak le, az utolsót 8 és fél évesen? Nem sok ez, mind az alomszámot, mind a korát illetően?
Miért, talán számít a fajta? Én nem hiszem, de javítsatok ki, ha tévedek.
Egyébként nem az én kutyámról van szó, hanem a kutyám anyai nagyanyjáról. :( Elvileg egy neves tenyésztő neves szukája, bár a 8 és fél évesen elletés után én kételkedem a tenyésztő nevességét illetően. Azért szeretném tudni, ti mit gondoltok, mert nem tudom, csak szerintem gáz-e egy szukát még 8 és fél évesen elletni vagy szerintetek is.
Szerintem nem gáz. Igenis függ hogy milyen fajta! Nekem 8 és fél éves a szukám, de komolyan mondom azon kívül hogy fehér az álla, olyan mintha 2-3 éves lenne, mint agyilag, mind testileg, mind egészségileg! Más fajtáknál azonban 9 év már csodának számít ha megél annyit (pl óriástestűeknél) Egy szívós, egészséges fajtánál szerintem ez nem baj, mivel látszik hogy nem ész nélkül csináltatta a kölyöket, 5 alom az szerintem megfelelő. A kedvenc tenyésztőmnek is szült ilyen korban a szukája és semmi baja nincs.
Ez szerintem függ a fajtától és a kutya állapotától. Aztán hány kutya van akivel nem foglalkoznak, és még élete végén is szül és semmi baja? De mondjuk azért többet nem elletném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!